Ràdio Estel
Peu de foto: Jordi Verdaguer, Pascale Coissard i Àngel Miret han debatut sobre Síria i els refugiats aquest dimecres a Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"La solució a la guerra de Síria passa pels Estats Units"
Hi coincideixen la portaveu de la Comissió pels Refugiats, el president de Barcelona per Síria i el coordinador d'Ajuda als Refugiats de la Generalitat
@brugarolaspol 22/03/2017

La guerra continua a Síria, on han mort els últims 6 anys 320.000 persones i hi ha més de 6 milions de desplaçats. En aquest conflicte, hi ha diferents protagonistes. Un és els Estats Units, l’altre es Rússia i els altres són la Unió Europea i països propers a Síria. A més, en les últimes hores, ha tingut lloc un altre atemptat terrorista, aquesta vegada al costat del Parlament britànic. En aquest context, molts ens preguntem: Fins quan durarà aquesta guerra? Per analitzar la situació, han estat aquest dimecres a Ràdio Estel la portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, Pascale Coissard, el president de Barcelona per Síria, Jordi Verdaguer i el coordinador per a l’Ajuda als Refugiats de la Generalitat, Àngel Miret.

Miret ha destacat, en relació amb les desigualtats que pateixen molts refugiats, que “des de la caiguda del Mur de Berlin, per estrany que sembli, el nombre de refugiats ha baixat considerablement”. També ha subratllat el tema de la implicació dels màxims dirigents polítics en aquest tipus de guerra, en la qual ha enfatitzat que “cap dels dos principals líders mundials, ni Donald Trump ni Vladímir Putin, insipren confiança”. Segons Verdaguer, “la solució a Síria passa per l’actuació dels Estats Units en aquest territori”. Per a ell, “el conflicte armat no s’acabarà, si la primera potència mundial no hi te un paper destacat”.

Durant el programa, ha sortit el tema el compromís que Espanya va signar per acollir 18.000 refugiats. És per aquest motiu que Coissard ha afegit que, "al nostre país li queden sis mesos per complir aquesta tasca". Per altra banda, també s’ha parlat de la possibilitat d’incorporar els refugiats en diferents llocs de feina un cop siguin a casa nostra. Miret ha destacat que “la feina en aquest país no és un regal i no es pot oferir així com així”. Verdaguer, en canvi, ha contradit aquestes paraules remarcant que “s’haurien d’incrementar els llocs de feina per enfortir l’encaix d’aquestes persones en el panorama laboral". Coissard, per la seva part, ha anat en la línea de Verdaguer per afegir que moltes d’aquestes persones "no tenen la integració que voldrien tenir a la societat actual”.

EL MIRADOR es pot escoltar AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET