Ràdio Estel
Peu de foto: La justícia i la seva imparcialitat han estat aquest dijous tema de debat des del programa 'El Mirador' a Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"La credibilitat del poder judicial sempre està en joc"
El president de l'Associació d'Amics de Sant Ramon de Penyafort, Xavier Puigdollers, i l'advocat penalista Lluís Batlló animen a confiar en la justícia
@brugarolaspol 22/03/2017

La credibilitat del poder judicial està disminuint perquè la gent no hi confia tant en aquesta justícia. Per aquest motiu,  molts es pregunten com es possible que, després dels delictes comesos, molts personatges públics no vagin a la presó o tinguin menys condemna que la que haurien de tenir. Han aprofundit en aquesta qüestió, aquest dijous des del programa El Mirador de l’actualitat,  els advocats Lluís Batlló Xavier PuigdolleresBatlló s’ha centrat en el fet que “no s’ha d’enviar necessàriament a la justícia determinats asumptes que es poden solucionar al jutjat”. Puigdollers ha destacat que “no és pot acceptar que el judici per un cas particular trigui 10 anys a resoldre's”.

Batlló ha qüestionat que, des de l'opinió pública, es culpi l'acusat i es faci una "justícia paral·lela", en aquest sentit ha assegurat que “un jutge només pot culpar un home si s’ha provat que és culpable”. S’ha discutit també a partir de la pregunta si la llei és recta i directa o si pot admitir variacions. En aquest sentit, Puigdolleres ha afegit que "els principis han d’estar regits per aquestes lleis, tot i que de vegades la regulació  canvia i això no hauria de passar”.

Durant el programa, s’ha parlat també de les sentències dels tribunals, tant del Suprem com del Superior de Justícia, en què no s'ha condemnat els responsables del 9N del delicte de prevaricació. Puigdollers ha destacat les "contradiccions del Tribunal Superior de Justícia, en relació a aquest tema, ja què en un primer moment aquest tribunal no volia acusar  Mas, Ortega i Rigau d’aquest delicte". Finalment s’ha reflexionat sobre la politització de la justícia i la possibilitat que sigui més justa en algunes ocasions. Per aquest motiu, Batlló ha subratllat que “s’hauria de separar el poder judicial de la política, ja que avui dia està tot molt polititzat”.

Es pot escoltar EL MIRADOR del 23 de març AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET