Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"Les eleccions primàries seran bones per al PSOE"
El membre de Cristianisme i Justícia Lluís Sols i els socialistes Carles Martí i Roberto Labandera creuen que el partit s'ha de definir
@brugarolaspol 28/03/2017

El PSOE s’enfronta a unes eleccions primàries el proper 21 de maig. Enmig d’aquesta situació política, hi ha tres candidats a la Secretaria General: Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López. En el programa El Mirador de l’Actualitat, han analitzat la situació aquest dimarts Lluís Sols, membre de Cristianisme i Justícia, Carles Martí, militant i exportaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, i el també socialista Roberto Labandera, exportaveu a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya. Martí ha destacat que aquestes eleccions són un pas rellevant per al PSC: “Representen una alternativa real i renovada de la situació política existent a Espanya”. Segons Labandera, “tothom està jugant en les primàries i cal definir una posició ideológica”. També ha destacat que “en altres Estats, com Holanda o Irlanda, també s’ha dut a terme un procés de primàries”.

Sols, per la seva banda, ha dit que no entén les crítiques i tota la pressió que ha hagut de suportar Pedro Sánchez. Per altra banda, Labandera ha comentat que “el socialisme s’hauria de revisar i hauria de mirar les respostes, perquè també s’hauria d’haver fet abans el congrés”. Martí opina que el partit ha de saber mirar bé la realitat i no tenir un comportament com si fos autista. “Crec que tant Sánchez com López representen una política millor”. Segons Labandera, la situació política de Catalunya afecta Espanya, en el sentit que “a Catalunya es necessita més un PSOE fort i a la resta d’Espanya es necesita més un PSC que tingui acte de presència”. El PSC, com ha recordat també l'exdiputat, és una formació neutral. Per a Sols, la creació d’altres formacions polítiques com Podem, “és fruit de la frustració que ha tingut lloc durant un temps a l’esquerra política”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest dimarts 28 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET