Ràdio Estel
Peu de foto: Les investigacions no troben vincles entre Daesh i el terrorista de Londres
RÀDIO ESTEL 
"Terroristes com el de l'atemptat de Londres volen desestabilitzar"
Hi coincideixen Tica Font, directora de l'Institut Català per la Pau, Jordi Verdaguer, president de Barcelona per Síria, i el palestí Mohamed Said
@brugarolaspol 29/03/2017

El terrorisme a Europa segueix sent una amenaça, com es va veure amb el recent atemptat de Londres la semana passada. Amb motiu d'aquest fet, han participat en el programa El Mirador Mohamed Sahid, representant de la Societat d’Amics de Palestina,  Tica Font directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, i Jordi Verdaguer, president de Barcelona per Síria. Said ha dit que "el problema principal amb l’atemptat de Londres és que l’autor dels atacs era un terrorista anglès que es va convertir a l’Islam, i aquest és un fet molt habitual a la societat d’avui dia”. Verdaguer, per la seva banda, ha afegit que "els atemptats es produeixen per l’intent de desestabilitzar l’estructura dels governs europeus”.

Segons la directora de L’Institut Català per la Pau, “no està gens clar que el que es va produir a Londres fos un atemptat”, ja que va ser fruit de la desestabilització i els desequilibris de la persona, d’una crisi interna que l’afecta i que en un moment determinat el fa esclatar. Durant el programa, s’ha plantejat, com a interrogant, si una persona és capaç de fer un acte com el que va fer aquest ciutadà britànic que s'havia convertit a l’islam. Font creu que "una persona, per fer un atemptat, no pot actuar sola, ja que necessita una organització al darrere que li faciliti les armes i la logística”. Aquesta mateixa posició és la que defensa el representsnt palestí: “Actualment una persona pot llogar un cotxe per 150 euros i fer el que vulgui en qualsevol carrer”. 

Al final del programa, s’ha plantejat la possibilitat que alguns conflictes que hi ha al món arribin al final. Malgrat això, s’ha dit que és possible, però que s’ha de ser realista. Font només veu una manera per acabar amb la guerra: "que la gent no hi pensi en fer mal a altres". El president de Barcelona per Síria ha estat molt contundent amb aquest fet, i reconeix que "una guerra només es pot solucionar amb la pau mundial, cosa que demostra que és molt difícil que s'acabin tots els conflictes”. 

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest dimecres 29 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET