Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"En educació, es garanteix la llibertat però no sempre s'assegura"
Hi coincideixen Miquel Mateo (Escola Cristiana), Xavier Becerra (pública), Josep Maria Romagosa (associacions de pares) i Lluís Serra (URC)
@brugarolaspol 30/03/2017

La preinscripció escolar acaba el proper dimarts 4 d’abril, en un moment en què es posa en dubte si la llibertat de les famílies està garantida. Per aquest motiu, han participat aquest dijous en el programa El mirador de l'actualitat Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Lluís Serra, secretari general de l’Unió de Religiosos de CatalunyaXavier Becerra, professor de religió d’una escola pública, i Josep María Romagosa, president de la Confederació Cristiana d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (CCAPAC). Mateo ha dit que, davant la possibilitat d’aconseguir una plaça escolar, “els pares no poden crear-la quan els seus fills ho necessiten”. Serra ha afegit que “avui dia es garanteix l’accés a l’educació, ja que tot està pensat així des del principi”. Becerra en aquesta línia, ha aclarat que “és important garantir el dret a l’ensenyament en una societat com la d’avui dia”.

Romagosa ha defensat l’escola privada, en aclarir que sap de gent que li ha dit que “s’haurien d’eliminar les escoles concertades i arribar a mantenir només les públiques”, unes declaracions que ha qualificat de fora de lloc. Durant el programa, s’ha parlat de la possibilitat de fer que totes les escoles siguin gratis. Segons Romagosa“la majoria de famílies es veuen obligades a pagar unes quantitats que trenquen la gratuïtat de l’ensenyament”. Mateo ha comentat que, "a tots els ciutadans, se’ls aplica el mateix reglament, a més d’haver-hi una igualtat en el nombre de concessions que la pública"En parlar de les escoles privades i públiques, Serra ha comparat una escola sigui privada o pública amb un taxi. Ha dit que, en el cas dels taxis, “aquests tenen llicència privada però són un servei públic”, i ha conclòs que "això també passa amb les escoles".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El mirador de l'actualitat corresponent a aquest dijous 30 de març

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET