Ràdio Estel
Peu de foto: Crimea és ara una zona de conflicte de difícil solució
RÀDIO ESTEL 
"Europa s'està movent molt des de fa uns anys"
Hi han coincidit, des del Mirador de l'Actualitat, la periodista Teresa Carreras i el membre del grup Catalans Lliures Alexander Golovin
@brugarolaspol 31/03/2017

La guerra a Ucraïna continua tres anys després del seu inici, un conflicte entre partidaris i detractors de la possibilitat que Crimea formi part de Rússia i d’Ucraina. Aquest tema està molt viu avui dia, encara que els mitjans de comunicació no en parlin gaire últimament. Per aquest motiu, han participat aquest divendres en el programa El mirador de l'actualitat, el membre de Catalans Lliures Alexander Golovin i la directora de la revista ‘La Independent', Teresa Carreras, també de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya. Golovin ha explicat en el seu context la situació que es viu tant a Rússia com a Ucraïna. Ha afirmat que si Crimea ara es part d’Ucraïna és perquè “l’expresident de la Unió Soviètica Nikita Krutxov els va regalar el territori els anys 80”. El membre de Catalans Lliures ha comentat igualment que aquest “ha estat el veritable error que han comès els russos a nivell mundial”. Golovin ha mencionat un altre líder rus dels anys 90, Boris Ieltsin, que “amb les seves polítiques va permetre la introducció de nous grups separatistes dintre del conflicte de la URSS”.

Segons Carreras, “el president Putin fa moviments rellevants dintre del que és l’Europa de l’Est, com també han tingut presència altres realitats sociopolítiques com el moviment ‘Cinc Estrelles’ a Itàlia”. Carreras ha continuat explicant que “actualment Europa s’està movent molt des de fa ja uns anys”. Durant el programa, s’ha parlat de les relacions entre els Estats Units i Rússia. Golovin, en aquest sentit, ha dit que “si a les notícies ha sorgit el tema de les relacions entre Vladímir Putin i Donald Trump, quan es deia que Rússia filtrava informació a través de Wikileaks, també es pot parlar de la connexió de Hillary Clinton amb Ucraïna quan la candidata presidencial nord-americana volia saber més coses sobre el seu rival a les eleccions, Donald Trump”.

Durant el programa, ha sortit el tema d’Eurovisió i la victòria l'any passat d’Ucraïna sobre Rússia. Va ser amb una cançó on es denunciaven els maltractaments que van patir els ciutadans d'aquest país per part de Rússia. En aquest sentit, tant Carreras com Golovin consideren que “s’hi ha Estats pel mig,  hi ha també interessos polítics”. Sobre la possibilitat que Ucraïna accepti un referèndum d’autodeterminació perquè l'est del país decideixi el futur polític, Golovin veu clar que Ucraïna "és com si fos part de Rússia a dia d’avui”.

Es pot escotar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest divendres 31 de març

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET