Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"Tots esperem la dissolució d'ETA"
Hi coincideixen l'expresident de les víctimes catalanes Robert Manrique, el periodista Salvador Aragonès i la presidenta de l'ICIP Tica Font
@BrugarolasPol 06/04/2017

Ha arribat ja el desarmament d’ETA oficial? O encara no? Aquest proper dissabte es preveu la dissolució total, o almenys el lliurament de les armes, de la que ha estat durant molts anys la pitjor banda terrorista de la història d’Espanya. Per aquest motiu, han participat aquest dijous en el programa El Mirador de l’Actualitat l’expresident de l’Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme, Robert Manrique, víctima del atemptat d’Hipercor, el periodista Salvador Aragonès i la directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font. Manrique ha explicat, com a víctima de l'atemptat del 19 de juny de 1987, que en el terrorisme no mereixen més importància unes  víctimes d’ETA que no pas altres, dins el conjunt dels qui han patit atemptats. “És un error qualificar els atemptats en funció de si són millors o pitjors pel nombre de víctimes, perquè hem de tenir en consideració totes les víctimes”, ha dit.

Manrique ha afegit, a més, que “és probable que a dia d’avui encara hi hagi zulos d’ETA tant a Espanya com a França”. Manrique ha comentat, en la mateixa línia, que “ETA ha assassinat 582 persones al País Basc i, com a punt per destacar, l’organització terrorista no va posar cap bomba a cap hipermercat d'Euskadi”. Aragonès ha destacat les mentides que tants cops ha dit ETA. “Ha enganyat tants cops amb el tema de lliurar les armes, que al final no t’acabes creient res”. Igualment ha subratllat que "a dia d’avui hi ha 200 atemptats per part d’ETA que encara no s’han resolt"

Des de la coincidència entre els tres membres de la taula en el sentit que ETA no ha actuat mai per vies democràtiques, Font ha destacat que “el que hauria de fer ETA és actuar per la via pacífica”. Per a Manrique, “ETA ha destrossat la vida a molta gent, i el més important ara és que això no passarà més”. Durant el programa, ha recordat el constant clam social d'exigència als terroristes perquè deixin de fer mal a la societat i a la gent innocent, "cosa que ara s'ha complert des del 20 d'octubre de 2011".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 6 d'abril

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET