Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"Celebrar la Setmana Santa és molt important per als cristians"
Hi coincideixen Manolo Martínez Ballesteros (germandats de Badalona), Josep Maria Nogué (Girona), Isama Rodríguez (Barcelona) i Joan Pallarès
@BrugarolasPol 07/04/2017

Comença la Setmana Santa, un temps de pau i vivència de la fe en què milers de cristians a tot al món, també a Catalunya, es reuneixen per viure la commemoració en el seu sentit més profund. Aquest divendres, en el programa El Mirador de l’Actualitat, hem comptat amb la presència d'Isama Rodríguez, copresidenta del Consell de Germandats i Confraries de Barcelona, Manolo Martínez Ballesteros, germà major de la Hermandad de Cristo Redentor  y Nuestra Señora de la Soledad de Badalona, Josep Maria Nogué, president de la Germandat de Jesús i els Nens de Girona, i  l’historiador Joan Pallarès.

Nogué ha parlat de les celebracions de les confraries en aquest moment de l’any. Ha destacat que “és un moment important que t’apropa a Déu”. En aquesta línia, ha posat com a exemple “les imatges, les organitzacions socials, la catequesis on desfilen les processions”. Martínez Ballesteros també ha donat importància a la simbologia religiosa, explicant que “els últims anys moltes persones són atretes per les imatges religioses que ofereix la Setmana Santa”. Pallarès ha volgut recordar que “és bo mantenir aquestes tradicions per Setmana Santa”.

Josep Maria Nogué ha parlat, en un altre moment, del fet que els cristians han d’acollir altres membres que no sguin catòlics. És a dir, “han de tenir un punt d'espiritualització per poder rebre’ls”. També ha comentat que “totes aquestes accions religioses afavoreixen un clima emotiu i una oportunitat de manifestar l’element espiritual”. Isama Rodríguez ha explicat que la celebració de la Setmana Santa és rellevant, ja que d’aquesta manera “es poden veure els fonaments de les creences cristianes”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest divendres 7 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET