Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"El govern espanyol no dialogarà sobre el referèndum català"
Hi han coincidit el diputat d'ERC Joan Capdevila, el militant del PDeCAT Ignasi Planas i el periodista Lluís Foix
@BrugarolasPol 10/04/2017

El referèndum a Catalunya és un tema que encara segueix sent una incògnita. Des de l’Estat espanyol s’ha dit en nombroses ocasions que no es permetrà que se celebri. A Catalunya, en canvi, molts polítics i ciutadans en general estan convençuts de la seva convocatòria de forma unilateral. Per tractat aquest tema, han participat aquest dilluns en el programa del Mirador de l’Actualitat, el periodista Lluís Foix, el diputat d’Esquerra al Congrés Joan Capdevila i el president de la Federació Catalana de Rugby i militant del PDeCAT Ignasi Planas. Foix  veu molt difícil que a Catalunya es pugui celebrar un referèndum independentista, perquè, segons ell, el poble català no sap com portar-lo a terme. “Els qui defensen la idea del referèndum són uns somiatruites”, ha dit. El periodista ha destacat que el full de ruta sobiranista acabava el mes passat i que, al mateix mes de març, “s’havia d’haver proclamat la independència de Catalunya”. 

En un altre moment, Foix ha destacat que, quan es parla de lleis que van acompanyades de la celebració del referèndum, “la gent vol saber quin tipus de lleis són les de la desconnexió i la llei de transitorietat”. Capdevila ha afegit que “si es celebra finalment el referèndum, l’Estat espanyol intervindrà per la via judicial i no política”. També ha deixat una pregunta a l’aire, “La qüestió no només és com es farà, sinó que també cal tenir en compte com s'impedirà", ha comentat.

El diputat Capdevila ha afegit que “la primera condició perquè un problema s’aturi és no voler-ne parlar”.  Planas ha anat per aquesta línia i creu que a Catalunya no se celebrarà un referèndum, “perquè el govern espanyol no l'acceptarà ni ara ni d'aquí a un temps”. I ha afegit que “no l'acceptaran ni el PP, ni PSOE, ni tampoc Ciutadans”. Per a Planas, “Espanya és un Estat amb un concepte polític antic perquè primer va ser absolutista i després dictatorial, cosa que fa que aquest tipus de celebracions democràtiques com, el referèndum, no es duguin a terme perquè l'Estat les impedeix”.

En els primers minuts del programa, també amb la intervenció de l’exdiputat del PSC Roberto Labandera, els participants han expressat les seves condolences per la recent mort de l’exministra socialista de Defensa Carme Chacón.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest dilluns, 10 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET