Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"La situació a Veneçuela és crítica"
Hi coincideixen els veneçolans Argenis Marquina, estudiant de Doctorat en Geografia, i Álvaro Sánchez, ginecòleg, amb el periodista Oriol Domingo
@brugarolaspol 11/04/2017

La situació a Veneçuela és crítica per la tensió que es viu al país quan "s’intenten eliminar les llibertats democràtiques". A més, se sumen les dificultats socials que pateixen molts habitants. Aquest ha estat el motiu pel qual han participat aquest dimarts, en el programa El Mirador de l’Actualitat, el metge Álvaro Sánchez, l’estudiant de Doctorat en Geografia Argenis Marquina i el periodista Oriol Domingo. Sánchez ha dit, en aquest senti,t que “a Veneçuela s’està actuant contra les llibertats després d'un cop d’Estat amb què s’ha es volen alterar els poders del país”. Marquina ha admès, per la seva banda, que “si li trenques un braç a la democràcia es trenca tot el fil democràtic”. També ha comentat la situació que es viu al seu país li fa “estar a Catalunya però amb el cor i el cap a Veneçuela”.

Marquina ha dit, en un altre moment, que “eliminar la part legislativa fa impossible legislar en aquest país”. El geògraf ha afegit que “les manifestacions que es produeixen a Veneçuela els presos polítics és una manera de combatre aquesta dictadura”. Sánchez ha destacat  la importància dels Estats Units en les relacions amb Veneçuela i en la situació del territori. “Els Estats Units és el client més important”, ha assegurat. Per la seva banda, Domingo ha fet una comparació entre el context de Veneçuela amb la situació de Catalunya, per destacar que, al país sud-americà, “hi ha un poder polític que impideix la celebració d’un referèndum com també passa a Catalunya”. Segons el periodista català, “el govern espanyol interfereix en les institucions catalanes no deixant-les actuar”.

En el programa s’ha parlat de la victòria que va tenir l’oposició al govern de Veneçuela quan aquesta  va guanyar amb dos terços de la cambra legislativa les últimes eleccions. Els dos vençolans han recordat que, des del moment  en què es van proclamar els resultats, tot han estat traves fins que, ara fa uns dies, el Tribunal Suprem  ha intervingut el Parlament.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest dimarts 11 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET