Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"Molts nens no tenen garantida la necessària protecció per viure"
Hi coincideixen els juristes Xavier Puigdollers, de l'Àrea d'Infància al Col·legi d'Advocats, i l'exdiputat d'Unió Toni Picó
@BrugarolasPol 12/04/2017

La pobresa infantil i la protecció dels nens i nenes davant els perills del món han estat qüestions tractades aquest dimecres en el programa El Mirador de l'Actualitat de Ràdio Estel. A partir de la realitat d'un 23% dels nens i nenes catalans amb dificultats per alimentar-se, han participat en el col·loqui els juristes Xavier Puigdollers, responsable de l'Àrea d'Infancia del Col·legi d'Advocats de Barcelona, i l'exdiputat d’Unió Toni Picó. Puigdollers ha recordat que els nens "han de tenir accés als elements materials i espirituals que els ajuden a créixer". Picó, per la seva banda, s’ha referit als nens adoptats i als drets fonamentals que els corresponen, per posar l'exemple de Síria, on una trentena d'infants morien per l'atac amb armes químiques perpetrat la setmana passada. En aquest sentit, Puigdollers ha dit que “molts d’aquests infants necessiten, per poder sobreviure, l’ajuda de persones preparades”.

Durant el programa, s’ha parlat de la importància de la família. Puigdollers ha afirmat que el “veritable projecte que té una persona és constituir-la i tenir fills", tot un repte ja que la llei diu que "cada infant té dret a viure amb la família". El tema de les noves tecnologies i la moda de pujar les vides a les xarxes és un tema present a la societat d’avui en dia, igualment comentat aquest dimecres a Ràdio Estel. Tant Puigdollers com Picó han comentat que “molts dels infants pateixen manca de respecte, a més del fet que sovint no se'ls tracta amb la dignitat que mereixen”. Picó ha precisat que “s’han d’establir uns límits quan es parla dels nens amb dificultats alimentàries i de dignitat”. Al final del programa ha sortit el tema de la foto de la nena  que intentava escapar del final de la guerra del Vietnam ara fa 43 anys. S’ha fet menció a la fotografia històrica com un exemple "del que pot significar no respectar els drets humans dels infants"

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa EL MIRADOR corresponent a aquest dimecres 12 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET