Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"La situació d'Egipte és un desafiament a la llibertat religiosa"
Hi coincideixen el biblista Anton Maria Vilarrúbies, el director d'Ajuda a l'Església Necessitada, Javier Menéndez, i el palestí Mohammed Said
@brugarolaspol 18/04/2017

Després de l’atemptat que va sacsejar Egipte durant la celebració del Diumenge de Rams i amb la reivindicació de l’atemptat per part de DAESH, s’obre un debat al país per intentar aturar aquesta situació i buscar la pau total entre els egipcis. En el programa El Mirador de l’Actualitat, el biblista i estudiós d’Egipte Anton Maria Vilarrúbies, el director de l’Ajuda a l’Església Necessitada a Espanya, Javier Menéndez, i el palestí de l’Associació d’Amics de Palestina a Catalunya Mohammed Said han coincidit en la idea que "la situació a Egipte és un desafiament a la llibertat religiosa"Vilarrúbies ha assegurat que tot “s’ha de mirar des de una perspectiva global per saber quin tipus de règim dictatorial hi ha al país”. El també claretià pensa, a més, que “l’Islam fa una opressió a tot el món i que hi ha moltes víctimes de màfies al planeta”.

Segons Mohamed Said, el que passa a Egipte “és fruit d’un conjunt d’interessos polítics per desestabilitzar el país”. El palestí ha destacat també que l’objectiu del Papa “és intentar acabar amb el terrorisme”. De fet, durant el programa s’ha parlat del missatge que el Sant Pare va donar a conèixer diumenge passat coincidint amb la Pasqua de Resurrecció: “Desitjo que els  paísos del Pròxim Orient recuperin la pau”. Vilarrúbies ha donat unes dades sobre el nombre total d’esglésies cristianes atacades els últims messos. “Exactament són 46 esglésies i 25 establiments”, ha comentat. Finalment, el director a Espanya d'Ajuda a l'Església Necessitada ha recordat que “els atacs als cristians són expressions de diversos intents  de voler  acabar amb aquesta religió al país tot just mentre se celebren les festes sagrades del cristianisme”. Menéndez ha afirmat també que “ha d’haver-hi una llibertat religiosa en el marc del sistema social i polític”. 

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest dimarts 18 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET