Ràdio Estel
Peu de foto: Francesc ha rentat els peus a les perifèries per cinquè any consecutiu
PAPA FRANCESC 
El Papa renta els peus a 12 presos en un nou gest de servei
Poc abans de la Missa, es publica una entrevista al diari 'La Reppublica' en què Francesc diu que "el món ha d'aturar els senyors de la guerra"
@IgnasiMiranda 13/04/2017

El Papa ha imitat aquest Dijous Sant, novament, el gest de Jesús a l'últim sopar. En un nou inici del Tridu Pasqual com a pastor servidor, Francesc ha rentat els peus a 12 reclusos de la presó de Paliano, a la província italiana de Frosinone, a uns 60 quilòmetres de Roma. Entre els 12 presos d'aquest centre, hi havia tres dones, un musulmà que es convertirà al catolicisme el proper juny amb el baptisme, un argentí, un albanès i la resta italians. Entre ells, destaquen dos condemnats a cadena perpètua.

Des que va ser elegit, Jorge-Mario Bergoglio ha continuat amb la tradició que mantenia quan era arquebisbe de Buenos Aires. Ja en el primer any del seu pontificat, va rentar els peus de 12 menors en una presó romana. L'any següen, el 2014, ho va fer amb 12 discapacitats de diferent edat, nacionalitat i religió d'un centre d'ajuda, i després va repetir el ritu a la presó romana de Rebbibia. L'any passat va rentar els peus de 12 refugiats del centre d'acollida de Castel Novo di Porto, a la província de Roma. Amb aquesta Missa de la Cena del Senyor en una presó, el Sant Pare culminava un Dijous Sant molt intens. Al matí, presidia la Missa crismal a la Basílica vaticana, on ha recordat als sacerdots que estan "unigts per anunciar la veritat, la misericòrdia i l'alegria".

I poc abans de l'inici de l'Eucaristia a la presó de Paliano, es publicava una entrevista del periodista Paolo Rodari, del diari italià La Reppublica, al mateix pontífex. Francesc assegura que "ens trobem en una tercera guerra mundial a trossos". Assegura que "avui el pecat es manifesta amb tota la seva força de destrucció en els conflictes bèl·lics, en les diverses formes de violència i maltractament, en l'abandonament dels més fràgils". En la mateixa línia, el Papa diu que "el món ha d'aturar els senyors de la guerra, perquè els qui paguen són sempre els últims, els qui no tenen armes". Coincidint amb el moment de l'any, a les portes de la Pasqua, el Sant Pare comenta que pensa "només a demanar amb més força la pau per a aquest món sotmès als traficants d'armes que guanyen amb la sang d'homes i dones".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET