Ràdio Estel
Peu de foto: El Sant Pare ha resat aquest dilluns la pregària mariana que substitueix l'Àngelus per Pasqua
PAPA FRANCESC 
El Papa invita els creients a "oferir gestos de solidaritat i acollida"
En el Regina Caeli del Dilluns de l'Àngel, segon dia de Pasqua, Francesc recorda "els cristians perseguits i oprimits" que són "testimoni valent"
@IgnasiMiranda 17/04/2017

Francesc ha recordat aquest dilluns "les comunitats cristianes perseguides i oprimides que, en molts llocs del món, estan cridades a un testimoni més difícil i valent". Ha estat una de les peticions que el Papa ha fet en la pregària del Regina Caeli (que substitueix l'Àngelus durant el temps de Pasqua) l'endemà del Diumenge de Resurrecció. En el també anomenat Dilluns de l'Àngel, el pontífex ha reiterat que "també nosaltres som invitats avui a anunciar als homes i dones del nostre temps que Crist ha ressuscitat". En comentar precisament les paraules de l'Àngel, narrades en el passatge evangèlic del dia, el bisbe de Roma ha subratllat que la Resurrecció del Senyor és «l'esdeveniment que constitueix la veritable novetat de la història i del cosmos, a partir de la qual tots som cridats a ser homes i dones nous, segons l'Esperit, afirmant el valor de la vida», i ha reiterat que «això ja és començar a ressuscitar».

El Sant Pare ha assegurat que serem homes i dones de resurrecció si, «enmig de les vicissituds que turmenten el món amb la mundanitat que ens allunya de Déu, sabem oferir gestos de solidaritat i d'acollida, com també alimentar l'anhel universal de pau i l'aspiració d'un ambient lliure de degradació». Francesc ha situat aquesta reacció positiva en tot el que són "signes comuns i humans que, sostinguts i animats per la fe en el Senyor Ressuscitat, poden adquirir una eficàcia molt superior a les nostres capacitats". Per concloure el seu missatge, el pontífex ha recordat que «Crist és viu i actua en la història mitjançant el seu Sant Esperit amb el qual rescata les nostres misèries, arriba al cor humà i torna a donar esperança a qualsevol que estigui oprimit i en el sofriment».

El Papa ha tornat a saludar els pelegrins que omplien la plaça de Sant Pere del Vaticà aquest dilluns, l'endemà del Diumenge de Pasqua. Després de resar el Regina Coeli, Francesc s'ha adreçat especialment a "
famílies, grups parroquials, associacions i pelegrins arribats des d'Itàlia i diversos llocs del món". El Sant Pare ha expressat el seu desig que tothom "visqui amb serenor aquests dies de l'Octava de Pasqua, en què es perllonga l'alegria de la Resurrecció de Crist". També ha demanat als creients que "aprofitin qualsevol bona ocasió per a ser testimonis de la pau del Senyor ressuscitat". Ha acabat el breu missatge reiterant els seus desitjos de "Bona i Santa Pasqua" i demanant novament a tothom que pregui per ell.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET