Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"La situació política a França és d'incertesa total"
La periodista i europeista Teresa Carreras i el membre del grup Catalans Lliures Alexander Golovin diuen que les eleccions estan molt obertes
@BrugarolasPol 20/04/2017

Aquest diumenge es fa la primera volta de les eleccions presidencials franceses, amb cinc candidats que tenen possibilitats de passar a la segona. En el programa  El mirador de l'actualitat, han tractat el tema aquest dijous la periodista de la Junta de l’Associació de Periodistes de Catalunya Teresa Carreras i el membre del grup Catalans Lliures Alexander Golovin. Carreras creu que actualment hi ha una situació d’incertesa, fins al punt que “no se sap què hi passarà”. Segons Golovin, Marine Le Pen té poques opcions de guanyar. El que resulta curiós, per a ell, és que “aquesta formació política te un programa polític molt similar al que tenia el Partit Comunista d’Espanya als anys 70”. Carreras considera, en aquest sentit, que Le Pen defensa un model no europeeu, “cosa que fa més dificil que pugui guanyar”.

Alexander Golovin ha comentat que el candidat de l'esquerra Mélenchon ha fet una bona campanya, des de la seva experiència de ministre i el seu passat al Partit Socialista, que va abandonar l’any 2008. En canvi, per a Golovin, "Macron és el candidat més europeu que hi pot haver". Durant el programa, s’ha parlat dels atemptats que han sacsejat França els últims dos anys, des del assassinat al setmanari Charlie Hebdo fins als del 26 de juliol passat en una església, passant pel famós atac a la sala Bataclán el 13 de novembre de 2015. Segons Carreras, “l'esquerra ha vist que el seu discurs quedava com descol·locat després d'aquests fets”. Golovin ha afegit que, a “a l’esquerra, li costa parlar d’alguns temes”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El mirador corresponent a aquest dijous 20 d'abril

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET