Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"A Turquia, hi ha moltes mancances en drets humans bàsics"
Hi coincideixen la consultora de Comunicació Mònica Costa i la directora de l'Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font
@BrugarolasPol 25/04/2017

La situació de Turquia, marcada per la reforma constitucional aprovada el 16 d'abril passat en referèndum, ha estat aquest dimarts el tema del programa El Mirador de l’Actualitat, amb la participació de la consultora de Comunicació Mònica Costa i  la directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font. Totes dues han coincidit en la idea que, en aquest país, "hi ha moltes mancances en drets humans bàsics"Font ha dit que “fer un referèndum és correcte, però el resultat, incert i qüestionat des de l'OSCE i altres observadors, sembra molts dubtes sobre l'autenticitat d'aquest poder democràtic”. Costa ha afegit que, en un país com és Turquia, “s’han de respectar els valors dels drets humans i no pas intentar imposar-los”.

La directora de l'ICIP ha afegit que la reforma constitucional preocupa perquè “arriba al punt de qüestionar la mateixa democràcia”.  També ha recordat que el país “va sortir enfortit després de l'intent de cop d’Estat de l’estiu passat”. Mònica Costa, per la seva banda, ha assegurat que aquests procesos "arriben per canviar les normes de la democràcia, com ha passat històricament en molts països, ara a l'Amèrica llatina, per exemple a Veneçuela, però també amb Hitler a Alemanya". Tica Font pensa que, “en llocs com ara Turquia o Egipte, hi ha un control de l'economia i de l’àmbit polític”. Costa ha defensat, a més, que “en un país com Turquia hi hagi en el futur una separació de poders més justa”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador d'aquest dimarts 25 d'abril

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET