Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"El procés polític de Catalunya és opinable per als cristians"
Hi coincideixen el professor Antonio peña, el periodista Daniel Arasa i Carles Armengol, president de la Lliga Espiritual de Montserrat
@BrugarolasPol 26/04/2017

El paper de l'Església davant el moment polític que viu Catalunya ha estat aquest dimecres el tema del programa El Mirador de l’Actualitat. Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Carles Armengol, president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Antonio Peña, professor de Religió, han coincidit en la idea que "el procés polític de Catalunya és opinable per als cristians". Armengol ha assegurat que “la independència i el dret a decidir no han  de tenir res a veure amb la religió, perquè tenen altres motivacions”. Arasa ha dit que “actualment hi ha diferents aficions i maneres de pensar que estan reemplaçant la fe en el cristianisme, i una d'elles és la reivindicació nacionalista”. Arasa ha destacat que "un Estat hauria de tener quatre elements com a drets  fonamentals, la vida, la justicia social, el dret a l’educació i la família". Armengol ha rebatut aquesta opinió dient que “des de Catalunya es fa un gran esforç per millorar la cultura cristiana”.

Peña ha recordat que “segons el Concili del Vaticà ha d’haver un culte individual i col·lectiu i això molts Estats d’Europa no ho estan complint”. També s'ha preguntat “per què s’ha de fer un Estat independent, ja que un estat s'hauria de regir per les lleis naturals de Déu i no pas per l'ateisme”. Peña, a més, creu que “un possible Estat Català aniria contra els interessos dels cristians”. Arasa ha comentat que “les persones han de ser conscients i actuar en el sentit que marquen les seves conviccions, però sempre amb respecte per als altres quan ho facin”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET