Ràdio Estel
SOCIETAT 
"A Catalunya hi ha tensions per un conflicte que no veu solució"
El periodista Oriol Domingo i els advocats Toni Picó i Ramon de Veciana admeten les grans dificultats per a un acord dins el procés català
Redacció 05/05/2017

Les possibilitats que el full de ruta sobiranista i les tensions amb el govern espanyol trobin una via de sortida aquests propers mesos ha estat el tema d'anàlisi aquest divendres dins el programa El Mirador de l'actualitat. Com es veu el conflicte actual Catalunya-Espanya des de la ciutadania més enllà dels cercles polítics, la possibilitat remota d'un referèndum pactat aquest any, l'alternativa de la via unilateral, la petició de l'executiu espanyol perquè la Generalitat plantegi una reforma constitucional i la participació d'entitats com ara l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han estat algunes de les qüestions tractades. El periodista Oriol Domingo, l'advocat i exdiputat d'Unió Toni Picó i el també advocat Ramon de Veciana han coincidit a l'hora de constatar que "hi ha tensions per un conflicte que ve de lluny i que ara no veu a prop la solució".

Oriol Domingo ha destacat que "hi ha conflictes i tensions a tot arreu, en qualsevol país del món, i Catalunya no és una excepció a aquesta realitat". Per la seva banda, Ramon de Veciana ha recordat que "tots ens hem donat unes normes, un marc legal que es pot canviar però que cal seguir mentre no es reformi". Domingo ha respost assegurant que "la mateixa Doctrina Social de l'Església defensa la legitimitat moral de no complir lleis que no respectin els drets i deures dels ciutadans i dels pobles". Picó, a més, ha comentat que "hi ha un immobilisme per les dues bandes", i que "tant el govern català com l'espanyol són ara mateix com presoners de les seves posicions". L'exdiputat ha conclòs que "la societat civil pot i ha de participar en tot aquest procés, però el principal rol correspon als partits i a les institucions elegides democràticament; a cadascú el seu paper".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest divendres 5 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET