Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Europa ha de creure en l'objectiu d'assolir una unitat política"
Ho diuen el president del Consell Català del Moviment Europeu, Xavier Ferrer, la periodista Teresa Carreras i l'economista Arcadi Oliveres
@IgnasiMiranda 09/05/2017

"Europa s'ha de creure l'objectiu d'assolir una unitat política". En aquesta idea, han coincidit aquest dimarts Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Arcadi Oliveres, economista i expresident de Justícia i Pau a Barcelona. Ha estat en una edició del programa El Mirador de l'actualitat dedicada precisament al moment actual de la Unió Europea i coincidint amb el Dia d'Europa. Ferrer ha destacat, després de referir-se a un manifest elaborat pel moviment que representa, que "els estats volen un pes excessiu, cosa que fa difícil que es continuï avançant cap a una unitat política i social, perquè l'econòmica es va aconseguint més". En aquesta línia, ha posat l'exemple dels consells europeus, "en què surten després cadascun dels caps d'Estat o de govern a donar la seva versió del que s'ha tractat, quan seria desitjable que només en fos un en representació de tots".

Arcadi Oliveres ha reconegut que abans, durant els anys 80, tenia "una confiança i un entusiasme molt grans en el projecte europeu, però ara la sensació és de gran decepció". L'economista ha comentat que "la victòria de Macron a França no pot ser tampoc cap consol, perquè és un polític que representa el capital i la banca que acumulen riqueses en benefici d'uns pocs", tot i que ha reconegut que "un triomf de Le Pen hauria estat encara pitjor". També ha defensat "l'Europa global més enllà del que ara és la Unió". Teresa Carreras, per la seva banda, ha lamentat que "avui primen massa els interessos de cada estat o país, quan seria bo que, per exemple a Catalunya, es pogués conèixer més la realitat d'Holanda o d'altres llocs del continent". Al final, tots han coincidit en la idea que "no s'ha perdut tot" però que encara "hi ha molta feina per fer" en la construcció europea".

Es pot escoltar AQUÍ el programa EL MIRADOR corresponent a aquest dimarts 9 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET