Ràdio Estel
Peu de foto: Aureli Ortín ha rebut la creu acompanyat per la seva dona, Montserrat, autora d'un llibre sobre el Diaconat
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Tarraconense
El diaca Aureli Ortín rep la Creu Pro Ecclesia et Pontifice
Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya lliuren aquesta distinció a qui va ser, durant 23 anys, vicesecretari de la Tarraconense
Redacció 10/05/2017

Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, reunits des d'aquest dimarts fins dimecres al Santuari de la Mare de Déu de Loreto de Tarragona, han lliurat a Aureli Ortín i Maynou, diaca de l’Arquebisbat de Barcelona i vicesecretari de la CET durant 23 anys, l’alta distinció pontifícia de la Creu Pro Ecclesia et Pontifice, una condecoració atorgada pel Papa Francesc. Aquest important reconeixement, instituït pel Papa Lleó XIII el 1888, suposa un destacat premi a la tasca de clergues i laics a favor de l’Església catòlica. 

En el cas d'Aureli Ortín, els bisbes de Catalunya havien fet aquesta petició pel servei que durant 23 anys ha dut a terme com a vicesecretari de l'organisme que integra els pastors de totes les diòcesis catalanes, "amb exemplaritat, eficàcia i un gran sentit de responsabilitat i d’amor a l’Església". L'episcopat català ha explicat que "el Sant Pare, acollint la petició dels bisbes de la Tarraconense, vol palesar amb aquest reconeixement públic el valor que té dedicar llargs anys de la pròpia vida al servei de l’Església i del seu testimoniatge de fe i amor enmig del món".

Aureli Ortín, dedicat durant molts anys a l'ensenyament i a la catequesi, és diaca des de fa més de 30 anys. A banda de les seves nombroses activitats eclesials i socials, col·labora amb Ràdio Estel mitjançant un comentari mensual de l'evangeli. Actualment Mossèn Ortín exerceix el ministeri diaconal a la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè de Barcelona.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET