Ràdio Estel
Peu de foto: Centenars de milers de persones han participat en la Missa presidida pel Sant Pare a Fàtima
PAPA FRANCESC 
El Papa transmet des de Fàtima "esperança als malalts i als pobres"
Francesc reivindica la vigència del missatge de la Mare de Déu en canonitzar, 100 anys després de les aparicions, dos dels pastors
@IgnasiMiranda 13/05/2017

El Papa ha completat aquest dissabte l'estada de gairebé 24 hores a Fàtima, on ha presidit la canonització dels pastors Jacinta i Francesc, els petits que van veure la Mare de Déu aquell 13 de maig de 1917, ara fa tot just 100 anys. En l'homilia de la Missa, Francesc ha expressat el seu desig que tots, "aferrant-nos a la nostra Mare com a fills, visquem de l'esperança que es recolza en Jesús, perquè els qui reben el do gratuït de la justificació regnaran a la vida gràcies a Jesucrist". Des de l'atri de la Basílica de Nostra Senyora del Rosari de Fàtima, el pontífex ha assegurat que "Maria no va venir aquí perquè nosaltres la veiéssim, perquè ja tindrem tota l'eternitat, sinó que, preveient i advertint sobre el perill de l'infern a què ens porta una vida sense Déu i que profana Déu en les seves criatures, va venir a recordar-nos la Llum de Déu que habita en nosaltres".

El Sant Pare ha dit que "Fàtima és sobretot aquest mantell de Llum que ens cobreix, en qualsevol lloc de la terra, quan ens refugiem sota la protecció de la Mare de Déu per demanar-li, com ensenya la Salve Regina, que ens mostri Jesús". Després de presentar els nous sants com un exemple per a nosaltres, el pontífex ha agraït tots els pelegrins la seva presència. "No podia deixar de venir aquí per venerar a la Mare de Déu i per confiar als seus fills i filles. Sota el mantell, no es perden i, dels seus braços, vindrà l'esperança i la pau que necessiten i que jo suplico per a tots els meus germans en el baptisme i en la humanitat, en particular per als malalts i els discapacitats, els empresonats i els desocupats, els pobres i els abandonats", ha assegurat.

En un altre moment, Francesc ha recordat la importància de la creu, amb la qual "Jesús baixa i s'humilia", i ha destacat "la certesa que Déu ens ajuda sempre". Finalment, ha fet una crida general perquè, amb la protecció de Maria, "tots siguem en el món sentinelles que sàpiguen contemplar el veritable rostre de Jesús Salvador, que brilla en la Pasqua, i descobrir així novament la cara jove i bonica de l'Església, que resplendeix quan és missionera, acollidora, lliure, fidel, pobra de mitjans i rica d'amor".

Salutació especial als malalts

En acabar la celebració eucarística, el Papa ha dedicat una paternal salutació als «estimats germans i germanes malalts», i ha reiterat que «Jesús sap el que significa el sofriment, ens consola i ens enforteix». En la mateixa línia, el bisbe de Roma ha comentat que «aquest és el misteri de l'Església», que «demana al Senyor que consoli als afligits i Ell els consola, fins i tot de manera oculta», en la intimitat del cor. En subratllar que el cristià adora i busca Jesús, ha recordat la plena vigència del missatge de Fàtima: «Avui la Mare de Déu ens repeteix a tots nosaltres allò que va preguntar fa 100 anys als pastorets: voleu oferir-vos a Déu? I si li responem , ens ofereix l'oportunitat d'entendre i imitar la seva vida, en una actitud d'oferiment al Senyor». Finalment, ha animat els malalts a sentir-se «partícips de ple dret de la vida i la missió de l'Església», com també a no tenir vergonya de ser «un tresor valuós de l'Església».

Després de la canonització, el Sant Pare ha dinat amb els bisbes de Portugal a la residència de Nostra Senyora del Carme i, després, s'ha traslladat a la Base Aèria de Monte Real, on s'ha fet la cerimònia de comiat . A més de les autoritats, hi havia uns 700 fidels Francesc, que ha saludat totes les delegacions abans de deixar la terra portuguesa. L'avió de tornada ha arribat a l'aeroport romà de Ciampino, poc després de les 19.00 d'aquest mateix dissabte.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET