Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Potenciar l'habitatge de lloguer és bo per a la justícia social"
Hi coincideixen en 'El Mirador' el portaveu de la PAH, Carlos Macías, i els economistes Josep Vila Abelló i Josep-Lluís Masriera
@IgnasiMiranda 18/05/2017

El portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Carlos Macías, i els economistes Josep-Lluís Masriera i Josep Vila Abelló, membres del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, han coincidit aquest dijous en la idea que "potenciar l'habitatge de lloguer és bo per a la justícia social". Macias ha recordat que "el lloguer a Catalunya va pujar l'any 2016 d'un 12 per cent", el doble que la mitjana espanyola, i ha denunciat que "les polítiques d'habitatge representen un 0,02 per cent del Producte Interior Brut a Catalunya i un 0,2 al conjunt de l'Estat". En aquest sentit, ha posat l'exemple d'Estocolm, on 4 de cada 10 ciutadans viuen de lloguer perquè "hi ha polítiques públiques que l'estimulen" amb sentit de justícia.

Masriera, per la seva banda, ha criticat el govern municipal d'Ada Colau a Barcelona perquè, segons ell, "ha incomplert clarament el seu compromís de construir habitatge social". També ha denunciat que "no es permeti als inversors promoure pisos de lloguer com si tots fossin especuladors".Vila Abelló ha comentat que "caldria trobar mecanismes perquè no hi hagués tants pisos buits, com passa per exemple al Camp de Tarragona amb l'habitatge turístic, i evitar situacions com les de les rendes antigues que, de cop i volta pugen desorbitadament". Finalment, el portaveu de la PAH ha explicat que "el Consell General del Poder Judicial ha estat fins ara opac amb les informacions sobre desnonaments, tot i que ara comencem a saber que més de la meitat d'aquestes mesures són  per impagament de lloguer i no pas d'hipoteca". Els tres membres de la taula han valorat positivament el naixement d'un sindicat de llogaters a Catalunya.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dijous 18 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET