Ràdio Estel
Peu de foto: El III Fòrum Fragmenta serà aquest dissabte 20 de maig
FÓRMULA ESTEL 
"Va de baixa la resposta institucional a la pregunta religiosa, no la pregunta"
Fragmenta Editorial celebra 10 anys amb la voluntat d'acompanyar en la recerca espiritual
@BorjaDeMaria 18/05/2017

Enmig de tant d’excés d’informació i de tanta paraula buida, de tant en tant sorgeixen petits miracles. Veus amb profunditat, textos que conviden a una mirada interna, pausada i reflexiva sobre la realitat. Fa 10 anys Fragmenta Editorial va publicar els seus primers 5 llibres amb la voluntat d’omplir un buit en l'àmbit de la recerca espiritual entesa en un sentit molt ampli i rigorosament independent. 

En una entrevista aquest dijous a la Fórmula Estel d’Oriol Casals, el director literari d’aquest segell editorial especialitzat en recerca espiritual, Ignasi Moreta, ha fet balanç d’aquests 10 anys: “Hem hagut de superar dificultats, incomprensions, perquè la religió no deixa de generar anticossos (cada vegada menys) i hem hagut d’explicar reiteradament el que volíem fer, el rigor amb què intentàntem treballar, i poc a poc s’ha anat acceptant, s’ha anat entenent”.

Fragmenta Editorial ofereix temes com la psicologia, la filosofia, l’antropologia, la literatura de la religió, actualitat, recerca… Llibres per a adults i també àlbums il·lustrats per a nens, en català, castellà i portuguès. 

Ignasi Moreta creu que l’interès ampli actual per la recerca espiritual va més enllà d’una moda: “El que va de baixa és la resposta institucional a la pregunta religiosa, però no la pregunta religiosa”, ha revelat a RàdioEstel. Els llibres de Fragmenta no tenen la pretensió de voler donar resposta a les preguntes, sinó la humilitat de voler acompanyar el lector en les seves indagacions. No es tracta, doncs, de donar respostes tancades, sinó d'ajudar a fer-se les preguntes adequades i de proporcionar instruments per aprofundir-hi. 

El III Fòrum Fragmenta, aquest dissabte 20 de maig, permetrà posar en contacte autors i lectors per celebrar aquesta aventura compartida.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET