Ràdio Estel
Peu de foto: El III Fòrum Fragmenta serà aquest dissabte 20 de maig
FÓRMULA ESTEL 
"Va de baixa la resposta institucional a la pregunta religiosa, no la pregunta"
Fragmenta Editorial celebra 10 anys amb la voluntat d'acompanyar en la recerca espiritual
@BorjaDeMaria 18/05/2017

Enmig de tant d’excés d’informació i de tanta paraula buida, de tant en tant sorgeixen petits miracles. Veus amb profunditat, textos que conviden a una mirada interna, pausada i reflexiva sobre la realitat. Fa 10 anys Fragmenta Editorial va publicar els seus primers 5 llibres amb la voluntat d’omplir un buit en l'àmbit de la recerca espiritual entesa en un sentit molt ampli i rigorosament independent. 

En una entrevista aquest dijous a la Fórmula Estel d’Oriol Casals, el director literari d’aquest segell editorial especialitzat en recerca espiritual, Ignasi Moreta, ha fet balanç d’aquests 10 anys: “Hem hagut de superar dificultats, incomprensions, perquè la religió no deixa de generar anticossos (cada vegada menys) i hem hagut d’explicar reiteradament el que volíem fer, el rigor amb què intentàntem treballar, i poc a poc s’ha anat acceptant, s’ha anat entenent”.

Fragmenta Editorial ofereix temes com la psicologia, la filosofia, l’antropologia, la literatura de la religió, actualitat, recerca… Llibres per a adults i també àlbums il·lustrats per a nens, en català, castellà i portuguès. 

Ignasi Moreta creu que l’interès ampli actual per la recerca espiritual va més enllà d’una moda: “El que va de baixa és la resposta institucional a la pregunta religiosa, però no la pregunta religiosa”, ha revelat a RàdioEstel. Els llibres de Fragmenta no tenen la pretensió de voler donar resposta a les preguntes, sinó la humilitat de voler acompanyar el lector en les seves indagacions. No es tracta, doncs, de donar respostes tancades, sinó d'ajudar a fer-se les preguntes adequades i de proporcionar instruments per aprofundir-hi. 

El III Fòrum Fragmenta, aquest dissabte 20 de maig, permetrà posar en contacte autors i lectors per celebrar aquesta aventura compartida.

Més notícies sobre FÓRMULA ESTEL

"El sexe ha passat de ser una cosa íntima a una mena de mercaderia permamenent"

Assekes trenca amb el seu tercer disc

El 68% dels catalans considera molt important conèixer les religions

"Com s'adquireix la sobirania? Te la donen, o la tens?"


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET