Ràdio Estel
Jordi Calvo també és membre de la Campanya Internacional guardonada amb el Nobel de la Pau
SOCIETAT 
"Les armes nuclears són un perill també quan no s'utilitzen"
Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, diu que l'amenaça "existeix des de fa molts anys, sense grans canvis"
@IgnasiMiranda 25/10/2017

Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Mohamed Said, president de l'Associació d'Amics de Palestina a Barcelona, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han defensat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, un treball multilateral i de totes les instàncies a favor de l'eliminació total de les armes nuclears. Calvo ha destacat que "el perill nuclear existeix i és el mateix des de fa molt de temps, sense grans canvis més enllà d'alguns missatges mediàtics potents, com ara els que fan Donald Trump i el règim de Corea del Nord". En aquesta línia, ha afegit que "aquest clima ens ha fet pensar que estem més a prop de veure com algú apreta el botó, però això no és nou, perquè hi ha 15.000 armes nuclears preparades per ser llançades". Finalment el responsable del Centre Delàs ha assegurat que "només tenir aquestes armes, encara que sigui sota control i sense voler teòricament utilitzar-les, ja representa un perill". El Centre Delàs d'Estudis per la Pau és una de les 400 entitats que formen part de la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears, guardonada amb el Nobel de la Pau 2017. Calvo ha rebut la felicitació de Ràdio Estel pel premi a una organització internacional que fa, des del 2007, una important feina de conscienciació, investigació i denúncia, tot i que la clau serà la resposta de les potències que tenen aquest armament.

Per la seva banda, Xavier Puigdollers ha lamentat que "ja ens hem acostumat al perill de les armes nuclears, tot i que ens fa pensar molt el fet de viure algunes crisis que mostren que allò que prima és la violència, la llei del més fort, quan l'alternativa bona ha de ser la pau i el desarmament". I Mohamed Said ha expressat el seu desig que s'eliminin les armes nuclears, però ha denunciat que "Israel, amb 8 milions d'habitants, representa un problema especialment greu perquè té 200 caps nuclears i és l'únic país que no té cap control internacional". Sense excloure la responsabilitat d'altres països, el responsable de l'entitat palestina ha fet seu el desig d'un treball mundial per buscar acords. La vigència i l’esperança del Tractat de No Proliferació de 1970, signat pels Estats Units, Rússia, el Regne Unit, França i Xina i alguns nous eixos estratègics, com ara el de Rússia amb l’Índia els últims dies, han estat altres temes comentats en el col·loqui.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 25 d'octubre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET