Ràdio Estel
Peu de foto: La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va al Tribunal Suprem
RÀDIO ESTEL Foto: El Periódico de Catalunya
"A Espanya hi ha judicis polítics, i a Europa no ho diuen"
La periodista Teresa Carreras i el director de Justícia i Pau, Eduard Ibáñez, comenten l'actualitat
@BorjaDeMaria 10/11/2017

Aquest divendres l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha estat l’encarregada de començar la primera hora de la Fórmula Estel amb El Pensament del Dia: “Vivim en l’era de la impaciència. Com deia Saramago: incomunicació, revolució tecnològica que sovint no tenim temps d’assimilar i una concepció de la vida que passa per l’individualisme”.

El Comentari de l’Actualitat ha vingut de la mà d’Eduard Ibáñez, advocat i director de Justícia i Pau: "Hem vist un cop més com hi ha una causa penal que processa a les màximes autoritats del nostre país. Se'ls hi han imposat mesures cautelars molt greus. Més que trist, és alarmant, és inèdit en una democràcia". El director de Justícia i Pau ha advertit d’un error: “Si un Parlament dicta una resolució que no s'ajusta a la Constitució, el TC ho anul·la perquè no tingui cap efecte jurídic, però pretendre prohibir o que s'expressin en llibertat va en contra de tots els principis democràtics: processar i pretendre empresonar és un acte hostil per als parlamentaris i pels qui els hem elegit”

Quin és el paper d’Europa en aquests moments? On està la seva veu? Aquesta setmana, escoltàvem a la vicepresidenta del grup parlamentari socialista a l'Eurocambra lamentar l'actitud del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i reclamar l'alliberament del "presos polítics" catalans. La periodista i experta en Europa, Teresa Carreras, ha explicat a la Fórmula Estel: “Al Parlament Europeu no es mullen perquè no tenen majoria, i hi ha una estratègia molt clara del Partit Popular Europeu, que sí té majoria”. Carreras també ha expressat: “A Espanya no hi ha separació de poders: hi ha judicis polítics, i a Europa no ho diuen. A Vila i Nuet els han deixat marxar” i ha relatat una constatació que ha fet recentment: “L’estratègia del president Puigdemont crec que realment ha funcionat, perquè tots els asiàtics em preguntaven... tots saben què passa a Catalunya, i que Rajoy no vol dialogar”.

Àngel Miret, coordinador per l’Acollida als Refugiats de la Generalitat, ha repassat les notícies socials destacades de la setmana a Un món sense fronteres: l’homenatge amb espelmes de l’Església de Santa Anna als indigents difunts, els desplaçats al món, o l’estudi del percentatge de catòlics a favor i en contra de la independència, que demostra que hi ha diversitat política entre els catòlics.

Més notícies sobre RÀDIO ESTEL

"Als 13 anys les noies ja comencen a ser assetjades"

"Mai, mai m’acabo d'acostumar a tocar a la Sagrada Família"

"Es pot fer una modificació exprés del reglament del Parlament" per a investir Puigdemont

"No podem negar la possibilitat de canvi absolutament a ningú"


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET