Ràdio Estel
En el Dia Internacional del Nen, a més de Batlló i Folch, també han participat Lluís Serra i Xavier Puigdollers
SOCIETAT 
"L'exclusió de nens es produeix molt a prop de nosaltres"
Recorda aquesta dada l'advocat Lluís Batlló en 'El Mirador', on ha coincidit amb la presidenta d'UNICEF Catalunya, Anna Folch
@IgnasiMiranda 20/11/2017

Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Puigdollers, responsable de l’Àrea de la Infància al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Lluís Serra, antropòleg i secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, i un Anna Folch, presidenta d'UNICEF Catalunya, han compartit aquest dilluns un col·loqui sobre la infància en el programa El Mirador de l'actualitat. En el Dia Internacional del Nen, tots han destacat la importància d'afrontar la permanent vulnerabilitat dels infants, tant allà on la seva vida corre perill com allà on gaudeixen d'un benestar i tenen garantits uns drets bàsics. Puigdollers ha explicat el significat d'un acte públic que s'ha fet aquest mateix dilluns al Col·legi d'Advocats, on s'ha reflexionat sobre els nens que tenen els pares a la presó. "Els infants viuen íntimament l'absència del pare o la mare reclús, amb preguntes sobre què ha passat i quin futur els espera", ha comentat. Lluís Batlló ha recordat, per la seva banda, que "malauradament l'exclusió de nens i la seva pobresa és un fet que no només es produeix al Tercer Món, sinó també aquí, ben a prop de nosaltres".

Serra ha destacat que "la preocupació dels infants forma part de tota la història de la humanitat, però la Convenció dels Drets dels Infants no s'aprova fins a l'any 1989, una dada que mostra que anem tard". Anna Folch ha assegurat que "el 20 de novembre és sobretot un dia de celebració, per la convenció més ratificada de tot el món, tot i que l'objectiu és que la jornada de la infància sigui cada dia, perquè es fa un treball molt important per ells". En aquesta línia, ha subratllat "la importància que els infants tinguin veu, cosa que s'està fent molt aquest any" i que "la mortalitat infantil s'ha reduït a la meitat els últims anys, cosa que permet tenir esperança de cara al futur".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 20 de novembre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET