Ràdio Estel
El programa 'El Mirador de l'actualitat' ha analitzat aquest dijous algunes claus del procés electoral a Catalunya
SOCIETAT 
"Cal assumir que les eleccions del 21-D no són normals"
Reflexionen a partir d'aquesta idea Joan Capdevila (ERC), Joan Morell (PDECat), Mònica Lafuente (PSC) i Fernando Sánchez (PP)
@IgnasiMiranda 30/11/2017

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, Fernando Sánchez Costa, diputat del PP en l'última legislatura al Parlament de Catalunya, i Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, han coincidit aquest dijous en la idea que "cal assumir que les eleccions del 21 de desembre no són normals". En el programa El Mirador de l'actualitat, tots han reconegut que el debat sobre un nou encaix de Catalunya o la independència "seran més presents durant la campanya que no pas els continguts dels programes que presenten les candidatures". Morell ha recordat que "hi ha companys empresonats en el context d'unes eleccions, convocades per Mariano Rajoy, on no estan jugant tots en les mateixes condicions".

Lafuente ha destacat que "la gent es basarà malauradament en la dicotomia independència o no, però el PSC té un programa molt intens sobre les polítiques públiques que necessita el país". Sánchez Costa, per la seva banda, ha dit que, "davant una situació dramàtica per a Catalunya, amb trencament de la legalitat, Rajoy va haver de convocar les eleccions, i la gent reconeixerà que ho ha fet bé, amb seny i prudència". Capdevila ha qualificat de "lamentable que no es pugui parlar de programes socials", i ha recordat "el que va ser, ara fa uns anys, la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana al Palau Sant Jordi, on molts veien, en aquell projecte ciutadà a favor de la independència, una idea il·lusa i difícil de realitzar".

Sobre els possibles escenaris i aliances, amb el pacte d’Esquerra i Junts per Catalunya sobre un programa que deixa de banda la via unilateral o la viabilitat d'algun tipus d'entesa entre PSC, Ciutadans i PP si sumen més diputats, tots han assegurat que no hi ha res clar ara mateix.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 30 de novembre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET