Ràdio Estel
Els candidats, abans de començar el debat
RÀDIO ESTEL Foto: TV3
Jose Miguel Mestre resol dubtes sobre votar en dia laborable
El politòleg Xavier Torrens ha fet un 1x1 del debat, i hem parlat a Remeis de Frare de les carxofes
@BorjaDeMaria 19/12/2017

Per primer cop des de les eleccions europees del juny del 1989, aquest dijous es votarà en dia laborable. Això ha obligat les empreses a organitzar-se per donar els permisos que preveu la llei perquè els treballadors puguin votar.

Hem resolt amb l'ajuda de l’advocat laboralista Jose Miguel Mestre, a la Fórmula Estel, els dubtes sobre els drets dels treballadors quan es fan eleccions en dia laborable, com és el cas d’aquest dijous 21 de desembre: “Per exercir el dret a votar, si ens concideix en el nostre horari laboral, tenim dret a 4 hores, pero és l’empresari qui marca quan serà, perquè l’empresari pugui organitzar-se”, ha aclarit Mestre, que ha marcat les excepcions: “Si té un torn de nit i no coincideix en l’horari de votació o només em concideixi 2 hores, no tindré dret. Si tenim 4 hores de feina, només tenim dret de 2 per anar a votar”. A més, és normal requerir justificant: “L’empresa té tot el dret de sol·licitar a l’empleat el comprovant del seu vot. Si no, l’empleat no acredita on ha estat”.  

L’endemà del debat 21D a TV3 i Catalunya Ràdio, hem comptat amb la visió del politòleg i sociòleg, Xavier Torrens, que ha destacat que els missatges dels polítics són força generalistes, en format breu, i ha fet un 1x1 als candidats.

El Pensament del Dia ens l’ha portat la psicòloga Núria Benedito, sobre com manejar els nostres sentiments ferits i refer la tasca de l’amor cap als nostres pares: “Acceptar-ho és aconseguir estimar-nos profundament a nosaltres mateixos i ser lliures”

T’agraden les carxofes? Qui en sap molt és Fra Valentí Serra, que aquest dimarts ha tornat a RàdioEstel per fer una nova secció de Remeis de Frare.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET