Ràdio Estel
El programa 'El Mirador de l'actualitat' ha analitzat aquest dimecres el dia de reflexió
SOCIETAT 
Coincidència davant "una campanya i jornada electoral estranyes"
Teresa Carreras, Lluís Serra i Xavier Puigdollers destaquen la dualitat del 21D: "eleccions que no tocaven" però que "cal acceptar"
@IgnasiMiranda 20/12/2017

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Lluís Serra, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han compartit col·loqui aquest dimecres en el programa El Mirador de l'actualitat, coincidint amb la jornada de reflexió prèvia a les eleccions catalanes. Tots tres tenen en comú que han acompanyat aquests dies passat alguns dels candidats en el nostre programa. Comentaran l'experiència viscuda a Ràdio Estel durant la campanya. Han coincidit a l'hora de qualificar "de molt interessant i enriquidora" aquesta participació.

Serra ha dit que "el fet que aquests comicis siguin en dia feiner pot tenir una motivació, que és la intencionalitat per influir, perquè no és el mateix anar a votar lliurement que fer-ho amb l'incentiu de tenir 4 hores pagades". Per la seva banda, Puigdollers ha recordat que "reflexionar sempre és bo" i que "en realitat és una jornada de tranquil·litat, i val la pena mantenir-la". També ha admès que "el dia de votació és estrany, pel fet de ser en dia feiner". Sobre la campanya, l'advocat ha dit que "no tocava fer eleccions, amb una campanya provocada i fora de context, molt marcada per lemes i missatges concrets, amb algunes amenaces, però pocs programes de futur per governar aquest país i activar l'autèntica vocació de servei".

Teresa Carreras ha destacat que aquestes eleccions estan organitzades "per un Estat que no ha fet la segona transició democràtica, cosa que no impedeix votar i acceptar democràticament el resultat". Ha aclarit que "el relat dels partidaris del 155 no serà reeixit, passi el que passi, perquè el poble català ha demostrat que és pacífic i democràtic". Serra ha recordat que "les eleccions són la confirmació d'un profund fracàs, perquè no s'ha aconseguit la integració dels diversos pobles d'Espanya i, en canvi, s'ha anat a la confrontació, fins i tot amb perill d'eliminació de l'adversari". En aquesta línia, s'ha queixat que "l'Estat, en lloc de ser àrbitre, estigui sent part en el procés d'aquestes eleccions, cosa que fa pensar en un procés distorsionat".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 20 de desembre

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET