Ràdio Estel
Portada Informe 2017 de Reporters Sense Fronteres
RÀDIO ESTEL Foto: Reporters Sense Fronteres
"Síria, Iran, Afganistan, Iemen… s'han buidat de periodistes"
Reporters Sense Fronteres ha presentat l'informe del 2017. El periodista Lluis Foix veu el 2018 a nivell polític "com una llibreta en blanc", i Fra Valentí Serra ens ha ensenyat usos de la patata
@BorjaDeMaria 02/01/2018

Bon any! Aquest dimarts hem realitzat el primer Fórmula Estel del 2018. I avui, 2 de gener, Oriol Casals, col·laborador de RàdioEstel, educador i musicoterapeuta, ens ha ofert el primer Pensament del dia: “El cap d'any ens recorda que tenim 365 dies, per tant 365 oportunitats, 365 dies per viure amb sentit

Ja hem deixat enrere aquest 2017 i hem conegut aquesta xifra: 65 periodistes han mort assassinats l’any passat. Ho recull l'informe anual de Reporters sense Fronteres, que informen, a més, que 326 periodistes estan empresonats, sobretot, a la Xina i Turquia. Hem parlat a la Fórmula Estel amb Maria Dolores Massana, expresidenta, vocal i membre de la Junta de Reporters Sense Fronteres: “Síria, Iran, Afganistan, Iemen… s’han buidat de periodistes. Molts mitjans no els envien. Els freelance han deixat d’anar-hi perquè era jugar-se la vida, la llibertat també”. La representant de Reporters Sense Fronteres ha ressaltat que la majoria són periodistes locals i ha sentenciat: “Que matin al missatger, i amb ell, el missatge”.

Què ens portarà el 2018 a nivell d'actualitat política? El periodista Lluís Foix ha fet El Comentari de l’Actualitat: “El llibre està obert, no sabem com es desenvoluparan els fets. Sabem que el 4 Oriol Junqueras declararà davant el Suprem per a obtenir segurament la llibertat. El dia 17 està convocada pel president Rajoy una reunió dels diputats electes per constituir el Parlament. Com serà la constitució de la Mesa? Ciutadans vol presidir-la, i això serà una de les primeres qüestions que s’haurà d’aclarir. L’altre gran qüestió és quines intencions té l’expresident Puigdemont, si tornarà a Catalunya o voldrà formar el nou govern des de Brussel·les. És una situació anòmala, que només ell pot predir”. Lluis Foix ha acabat amb aquesta reflexió: “L’any es presenta com una llibreta en blanc en la qual s’hauran d’apuntar totes les coses que passaran”.

Sabeu que es pot baixar la febre amb una cataplasma de patata als peus? Aquesta i moltes altres savieses les hem après amb el monjo caputxí, Fra Valentí Serra.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET