Ràdio Estel
Jerusalem ha estat reconeguda per l'Administració Trump com a capital d'Israel
SOCIETAT 
La qüestió de Jerusalem, "delicada" o "de sobirania israeliana"
El palestí Mohamed Said lamenta que "els EUA es posicionin a favor d'una part", i Toni Florido recorda que Israel és sobirà sobre la capital
@IgnasiMiranda 03/01/2018

Mohamed Said, president d’Amics de Palestina a Barcelona, Toni Florido, president de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel, i Tica Font, directora de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), han coincidit aquest dimecres, en el programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "molt difícil" la possibilitat d'assolir a curt termini un acord de pau entre israelians i palestins. Florido, després d'aclarir que "la decisió de declarar Jerusalem capital d'Israel no és ben bé de Donald Trump, sinó del Congrés dels Estats Units en l'època de Bill Clinton", ha recordat que "la capitalitat està clara, Jerusalem, tot i que el tema no estigui resolt a nivell internacional".

Per la seva banda, Said ha lamentat que "l'administració nord-americana fa un pas clarament erroni, perquè es decanta a favor d'una de les parts en el conflicte i contra l'altra, quan el que cal és fomentar la pau al Pròxim Orient". En aquesta línia, el representant palestí ha afegit que "això deslegitima totalment Washington per mediar en qualsevol diàleg de pau". Tica Font ha qualificat la decisió de Trump de "no encertada, perquè precisament les converses de Camp David els anys 90 van servir per constatar que, quan es decideix parlar de Jerusalem, les negociacions es trenquen i s'acabem, com així va ser, perquè abordar aquest tema és el punt més delicat".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 3 de gener.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET