Ràdio Estel
La Cambra de Representants nord-americana es veurà renovada per complet
RÀDIO ESTEL Foto: EFE
"Les cites electorals marcaran molt el 2018"
David Bondia (UB) repassa el calendari internacional, Víctor García-Font (UOC) explica del Bitcoin en el seu 9è aniversari, i Miguel Ángel Codina recorda l'actriu Ava Gardner
@BorjaDeMaria 03/01/2018

Avui és el 9è aniversari de la xarxa Bitcoin. Hem parlat aquest dimecres a la 1a hora de la Fórmula Estel amb Víctor García-Font, expert en informàtica: “És la primera criptomoneda descentralitzada, no necessitem una entitat enmig per fer els pagaments”. I ha afegit: “Normalment el banc ens paga. Amb els bitcoins no cal el banc, és una xarxa d’ordinadors. És una xarxa, però es parla de moneda”. García-Font veu possible que acabem pagant amb una criptomoneda.

En aquests primers dies de l’any fem previsió dels fets que ens esperen. Per això, hem preguntat a David Bondia, professor de dret public de la UB i director de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, el calendari internacional: “Se’ns presenta un 2018 força mogut: tenim les eleccions legislatives als Estats Units (a la Cambra de Representats i un terç del Senat, que pot generar dubtes al mandat de Donald Trump), eleccions presidencials a Rússia, que sabem que guanyarà Putin, eleccions a Itàlia, negociació a Alemanya, Brexit, i tres a Amèrica Llatina: per saber si hi ha un canvi d’esquerra transformadora a conservadorisme: Brasil, Mèxic, Colòmbia. Les cites electorals marcaran molt el 2018. En el 2017 van donar un gir que no ens esperàvem”.

En la nostra hora informativa hem començat amb el Pensament del Dia, que ens l’ha ofert la presidenta de la Taula del tercer sector, Francina Alsina: “Els voluntaris, amb la seva tasca, contribueixen a fer una societat millor” i hem acabat amb Píndoles de Cel·luloide, una secció presentada per Miguel Ángel Codina, on ha parlat de l’actriu Ava Gardner.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET