Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Él masclisme patriarcal és l'arrel de moltes formes de violència"
Núria Balada, presidenta de l'Institut Català de les Dones, coincideix amb Mireia del Pozo i Francina Alsina que cal canviar el Codi Penal
@IgnasiMiranda 09/01/2018

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, la presidenta de la  Taula d'Entitats Catalanes del Tercer Sector Social, Francina Alsina, i la gerent del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES), Mireia del Pozo, han coincidit a l'hora. Balada ha assegurat que el cas de Diana Quer "és clarament violència masclista, perquè té les mateixes arrels que agressions d'altres àmbits, com està contemplat en la llei catalana, pionera en aquesta qüestió, mentre el Codi Penal no ho especifica i, per tant, és urgent modificar-lo". En aquesta línia, ha recordat que "el fons de tots els casos és aquest masclisme patriarcal basat en la creença en una superioritat de l'home sobre la dona".

Mireia del Pozo
, per la seva banda, ha assegurat que "ara fa només 50 anys, s'havia d'obrir un compte corrent amb un home". Per a casos com el de Diana Quer o altres semblants, s'ha mostrat "clarament a favor de la cadena perpètua revisable, perquè un violador o un pederasta ho seran sempre, per unes alteracions en la zona del cervell on hi ha l'agressivitat, sense que això es consideri una malaltia". Francina Alsina, a més de fer seves les reflexions més importants, ha reivindicat "que es doni un altre rol a l'home, perquè ha tingut el del protector i el qui ha de triomfar, en clau de superioritat", i ha defensat que "es canviïn aquests models ja des de l'escola". Totes tres han coincidit en la importància de treballar pedagògicament aquesta igualtat en dignitat, en l'educació, per prevenir una violència que, com han recordat també Mireia del Pozo i Núria Balada, "és un problema social, no pas domèstic".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 9 de gener.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET