Ràdio Estel
Peu de foto: Voluntaris de la Fundació Arrels atenent persones sense llar
RÀDIO ESTEL Foto: Arrels
"Cada vegada hi ha més persones dormint al carrer"
Ferran Busquets (Arrels) dóna dades de sensellarisme, Cecile Barbeito (UAB) informa del nou crim d'agressió i Fra Valentí Serra divulga l'all
@BorjaDeMaria 09/01/2018

Fundació Arrels ha atés gairebé 2.000 persones sense llar a Barcelona durant el 2017. Aquesta tendència a l'alça preocupa l'entitat, que assegura que la solució definitiva passa per aconseguir habitatges permanents per a la gent que dorm al carrer. Hem compartit la Fórmula Estel d’aquest dimarts amb Ferran Busquets, director d'Arrels: “La xifra es manté i el recompte ens indica que cada vegada hi ha més persones dormint al carrer. I viuen de mitjana 20 anys menys”. 

Arrels gestiona 77 habitatges. Busquets ha explicat que “l’estada en un Pis 0 depén de la persona, la gent del carrer no necessita temporalitat” i ha lamentat: “Hem deixat una època en què l’habitatge estava assequible. En aquest 2018 volem que es facin passos”.
El pensament del dia ens l’ha ofert Lluis Serra, germà marista i secretari general de la URL, que ha parlat de la carta dominical del cardenal Joan Josep Omella sobre el treball per la pau i la concòrdia, i El Comentari de l’Actualitat l’ha dedicat Cecile Barbeito, investigadora de l’Escola per la pau de la UAB, a l’acord penal internacional pot a partir d’ara jutgar el crim d’agressió, es a dir quan un país ataca un altre: “És una decisió que ha passat molt desapercebuda, potser perquè Espanya no va donar suport. Com exemple: quan Estats Units ha atacat Afganistan, Iran, o quan Espanya va donar suport a la guerra d'Iraq es podria jutjar a partir d'ara”. Barbeito ha detallat que aquest nou acord no es retroactiu i que s'aplicarà a partir del juliol de 2018 només als països membres de la Cort Penal Internacional, on no hi són EUA o Xina.
 
En l’espai de Fra Valentí Serra a RàdioEstel, Remeis de Frare, aquest dimarts ens hem centrat en l’all, l’origen de la paraula i les seves propietats.

Més notícies sobre RÀDIO ESTEL

"Mai, mai m’acabo d'acostumar a tocar a la Sagrada Família"

"Es pot fer una modificació exprés del reglament del Parlament" per a investir Puigdemont

"No podem negar la possibilitat de canvi absolutament a ningú"

"L'atac del govern espanyol a TV3 és brutal, és sagnant"


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET