Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Una reconciliació entre les dues Corees no garantiria la pau"
Tica Font, Xavier Ferrer i Teresa Carreras diuen, en el programa 'El Mirador', que la realitat del sud-est asiàtic és molt més complexa
@IgnasiMiranda 10/01/2018

Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, han coincidit a l'hora d'assegurar que el problema de Corea del Nord i Corea del Sud no és només bilateral, sinó que afecta tota la regió. "Una reconciliació entre les dues Corees no garantiria la pau", han destacat en el programa El Mirador de l'actualitatTica Font ha dit que, "amb l'hermetisme i la duresa del règim de Pyongyang, no es pot aconseguir gran cosa, també perquè la Xina i altres països de la zona estan protegint-se militarment" en una direcció que no invita a la distensió. Teresa Carreras ha lamentat "el paper de Donald Trump quan va visitar la zona, perquè va voler centrar els seus esforços en el Japó". I Xavier Ferrer ha comentat que "el que es necessita és un impuls internacional perquè aquells països es reorientin, però sense caure en la temptació d'intentar imposar-hi les democràcies occidentals".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat aquest dimecres l’obertura de converses bilaterals entre Corea del Nord i Corea del Sud, entesa com un signe d’esperança després de l’escalada de tensió i l’amenaça d’una guerra nuclear, expressada per Pyongyang i Washington. L'acollida positiva de l’oferta de diàleg feta pel líder nordcoreà, Kim Jong-un, en el seu discurs de Cap d’Any, ha tingut llum verda del règim de Seül. Aquestes converses d'alt nivell s'han produït amb motiu dels Jocs Olímpics d’hivern (del 9 al 25 de febrer a territori sudcoreà), alhora que reforcen un diàleg que sempre ha existit des de l’armistici del 1953 que acabava amb la guerra de Corea.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 10 de gener.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET