Ràdio Estel
Paolo Gentiloni i Emmanuel Macron segellaven dijous passat el que pot ser un nou motor per a la Unió
SOCIETAT 
El nou eix França-Itàlia, amb "aspectes positius i negatius"
Hi coincideixen, en el programa 'El Mirador', l'advocat Jordi Verdaguer, la periodista Teresa Carreras i el politòleg Guillem Pursals
@IgnasiMiranda 16/01/2018

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Guillem Pursals, politòleg, i Jordi Verdaguer, advocat i analista internacional, han coincidit aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que la creació de noves aliances estratègiques a Europa "pot tenir aspectes positius i negatius". Carreras ha comentat que, "quan hi ha un partit o un país que necessita reafirmar-se en el si de la Unió, crea sempre un nou eix, com ha passat ara a Itàlia, on hi ha eleccions, amb França". En aquesta línia, ha comentat que "això acabarà amb un nou acord del Quirinal, però els canvis no sempre van bé, com va passar amb José María Aznar" i la seva política atlantista.

Verdaguer
ha destacat que, "en el rerefons, tenim a la vella Europa una tradició del dret romà, contraposada a la de l'anglosaxó, que passa per basar el sistema públic i social en el dret de família, amb el pare com a motor, cosa que connecta amb la nostra tradició cristiana". També ha destacat que "és positiu que països com Itàlia i França intentin crear un nou eix". Pursals ha dit que "el nou eix pot ser històric perquè comportaria fer una Europa més mediterrània, també amb Espanya i Grècia, país que no hem d'oblidar i que pot ser un pont important amb l'Orient". En síntesi, ha assegurat que "hi haurà una Europa anglosaxona i del nord i una altra mediterrània". En el col·loqui, també s'ha comentat la importància d'una bona gestió del Brexit i el desbloqueig de la situació política a Alemanya amb el principi d’acord entre CDU, CSU i SPD perquè Angela Merkel sigui investida cancellera.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 16 de gener.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET