Ràdio Estel
Jordi López Camps ha compartit l'anàlisi de l'espai 'El Mirador' amb Josep Maria Balcells i Joan Pallarès
SOCIETAT 
López Camps: "El Parlament obre una etapa de realisme polític"
L'exdirector d'Afers Religiosos, com també Josep Maria Balcells i Joan Pallarès, qualifica de "discurs equànime" les paraules de Roger Torrent
@IgnasiMiranda 17/01/2018

L'exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat i soci d'Òmnium Cultural Jordi López Camps, el periodista i militant de Catalunya en Comú Josep Maria Balcells i l'historiador Joan  Pallarès han compartit col·loqui, aquest dimecres, en el programa El Mirador de l'actualitat, en què s'ha analitzat la constitució del Parlament, amb l'elecció de Roger Torrent com a president. Balcells ha definit la sessió com un fet "ha reflectit el moment actual, amb elements que descriuen molt bé el que vivim". Ha comentat també que "el discurs del nou president de la cambra ha estat equànime, sense que hagi sortit la paraula República, per exemple, i amb mà estesa a tots els grups".

Per la seva banda, López Camps ha destacat que "el discurs d'Ernest Maragall era com de tancament d'un període, una etapa, que semblava donar pas a un nou cicle, com s'ha vist amb les paraules de Roger Torrent, una intervenció molt pensada en què no sobrava cap paraula, fins i tot evitant alguns termes que, amb els seus sinònims, podrien ser malinterpretats". Ha dit que la nova etapa "estarà marcada per més realisme polític, cosa que també convé". Pallarès ha subratllat que "el nou Parlament presenta un símptoma de reconciliació nacional", i ha qualificat "d'excel·lent el discurs d'Ernest Maragall, que és un mestre de la política". Finalment tots han coincidit també a l'hora de constatar les grans dificultats que tindrà Carles Puigdemont per poder ser investit president de la Generalitat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 17 de gener

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET