Ràdio Estel
El president Juan Manuel Santos ha hagut d'interrompre el diàleg amb l'ELN arran de la represa d'atemptats
SOCIETAT 
"El procés de pau a Colòmbia va per llarg per la seva complexitat"
Hi coincideixen els activistes colombians Farid Samir Benavides i Harrinson Cuero Campaz, en un col·loqui amb Lluís Batlló
@IgnasiMiranda 18/01/2018

Farid Samir Benavides, exviceministre de Justícia de Colòmbia, Harrinson Cuero Campaz, membre de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, i Lluís Batlló, advocat penalista, han coincidit aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que el procés de pau a Colòmbia "va per llarg per la seva complexitat". Cuero Campaz ha arribat a dir que "en 10 anys com a mínim es podrà resoldre el conflicte". Benavides ha destacat que "ha disminuït la confiança de la guerrilla en el govern colombià, que no compleix bona part dels acords i no ofereix res a l'ELN, a canvi d'aturar els atemptats". Com a exemples, ha posat "la resolució de problemes de les terres i la sortida almenys d'una part dels 1.000 presos polítics que encara".

També Cuero Campaz ha recordat que "el conflicte a Colòmbia és la terra i com es distribueix amb justícia". A partir d'un recent informe sobre l'estat dels acords, ha assegurat que "no hi ha elements per dir que el got mig pler no puja, i això es veu sobretot en la necessitat d'una reforma rural integral que no arriba". Batlló, per la seva banda, ha comentat que "aquí dona la sensació que el president Juan Manuel Santos ha fet massa concessions, a partir d'allò que denuncia l'oposició allunyant-se del consens", una suposició que han ratificat tant Harrinson Cuero Campaz com Farid Samir Benavides.

Recordem que la situació a Colòmbia es troba en un moment molt difícil per al procés de pau després de la paralització de les negociacions entre el govern de Juan Manuel Santos i l’ELN. Els tres membres de la taula han expressat un desig compartit: que després dels atemptats comesos per aquesta guerrilla, passats els 100 dies de treva, el procés es recondueixi.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 18 de gener.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET