Ràdio Estel
El programa 'El Mirador de l'actualitat' ha parlat aquest dimarts de Rússia
SOCIETAT 
"Globalment Rússia no és cap amenaça per al món"
Guillem Pursals, Dani Vilaró i Jordi Verdaguer qüestionen o neguen les acusacions d'ingerència en processos electorals d'altres països
@IgnasiMiranda 23/01/2018

El politòleg Guillem Pursals, el portaveu d'Amnistia Internacional a Catalunya, Dani Vilaró, i l'advocat i president de Barcelona per Síria, Jordi Verdaguer, han coincidit aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de destacar que "Rússia no és globalment cap amenaça per al món", i que "ha ressorgit d'una decadència que havia portat aquest país gairebé a enfonsar-se" des de la caiguda de la Unió Soviètica comunista. Pursals ha comentat que "està en un renaixement, després d'una crisi econòmica i de quedar-se sola sense aliats, amb noves aliances amb països com ara l'Iran o Síria, tot sumat a la victòria de Donald Trump als Estats Units i amb el seu aïllacionisme". Sobre Putin i el sistema teòricament democràtic, el politòleg ha recordat que "no es pot considerar un dictador perquè ha complert escrupulosament la pròpia constitució". Igualment Pursals ha qualificat de "falses" les acusacions sobre Rússia "d'ingerència en processos electorals d'altres països".

Vilaró ha dit que, per a Amnistia, "el més important és quina afectació té en drets humans el sistema polític rus, i no tant si és més o menys democràtic". En aquesta línia, ha recordat que "s'han fet processos judicials, hi ha atacs a defensors de drets humans, fins i tot amb algun cas d'assassinat no aclarit, i és molt difícil ser opositor al govern i actuar-hi com a ONG". Verdaguer, per la seva banda, ha explicat que "una vegada, en un monestir ortodox, hi era Putin", i que li van dir que "s'hi retira una setmana cada any, cosa que diu molt a favor d'un home que, a més de ser intel·ligent, es prepara espiritualment". Per contra, ha reconegut que "el poder corromp, i Putin, que porta 18 anys governant, no és una excepció".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 23 de gener

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET