Ràdio Estel
Reunió de la CET
RÀDIO ESTEL Foto: CET
"Crec que la Política o la pre-política també és terreny dels bisbes"
Marcel Joan (Grup Sant Jordi) valora la nota de la CET, i Àngel Miret (Ajuda als Refugiats) l'any de la manifestació de 'Volem acollir'
@BorjaDeMaria 19/02/2018

Els bisbes catalans, en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense celebrada a Tiana, van publicar aquest divendres una nota en què mostren preocupació per la situació de presó preventiva d'alguns antics membres del Govern i d'alguns dirigents d'organitzacions socials i demanen "una reflexió serena sobre aquest fet en vistes a propiciar el clima de diàleg que tant necessitem i en la qual no es deixin de considerar les circumstàncies personals dels afectats". N’hem parlat aquest dilluns amb el periodista Marcel Joan, membre del Grup Sant Jordi i secretari del capítol de Barcelona de la Fundació Centesimus Annus de El Vaticà: "Crec que és una nota equilibrada, positiva, ponderada i que l’hem de valorar globalment de forma positiva. Algun aspecte, com el dels presos polítics, que és la meva personal consideració, m'hauria agradat que siguessin més ferms per denunciar una situació injusta, però també entenc que hi ha diferents sensibilitats a l'Església". Marcel Joan ha explicat que la Fundació Centesimus Annus es dedica sobretot a la doctrina social de l’Església, i que la política forma part d’aquesta Doctrina Social: “Crec que els bisbes, el seu terreny, també és el polític, amb majúscules, o la pre-política, depén com es miri”.

Aquest diumenge va fer un any de la manifestació Volem acollir de Casa Nostra Casa Vostra. Àngel Miret, coordinador per a l’Ajuda als Refugiats de la Generalitat, ha fet El Comentari de l’Actualitat: "Vam manifestar el nostre malestar a les institucions espanyoles i europees i la voluntat d’acollir-los: amb molta ingenuitat, i més bona voluntat que possiblement un compromís sòlid”, ha expressat Miret.

Marta Rovira i Marta Pascal han obert una setmana de declaracions al Tribunal Suprem. Per això, des d’Andorra, Eulogi Broto, jurista i professor de l’ISCREB també ha comentat l’actualitat judicial a la Fórmula Estel.

- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET