Ràdio Estel
El síndic de greuges, Rafael Ribó, i l'adjunta del síndic per la defensa dels drets d'infants i adolescents, Maria Jesús Larios
RÀDIO ESTEL Foto: Ara.cat
"Hem rebut sobre la immersió lingüística un 0,03% de queixes"
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, critica que "el Gobierno de España s'atreveixi a obrir el meló"
@BorjaDeMaria 20/02/2018

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha alertat que, si el govern espanyol segueix endavant amb els canvis anunciats per posar fi al model lingüístic del sistema educatiu a Catalunya, l’executiu de Rajoy “posarà en risc un sistema d’immersió lingüística elogiat per les institucions europees i avalat en reiterades ocasions pel Tribunal Constitucional” (veure comunicat). 

A la Fórmula Estel, Rafael Ribó ha explicat: "La proposta que està funcionant a Catalunya no ha generat conflicte massiu: com a Síndic o Defensor del Pueblo a nivell d'Espanya hem rebut sobre aquest tema un percentatge ínfim, d'un 0,03% de queixes sobre aquesta qüestió". El Síndic de Greuges ha recordat que el model es va instaurar l'any 83, que s'ha mantingut amb gran unanimitat, i que és un dels instruments per aconseguir lluitar contra la segregació social. "Que el Gobierno de España, que a Catalunya només compta amb 4 diputats, ara s'atreveixi a obrir el meló pot tenir altres interpretacions, però no és millorar els drets de les persones, i més amb tant poca base".

Més Fórmula Estel
Luis de Guindos aconsegueix ser el número 2 del Banc Central Europeu. Ivan Gonzàlez, economista i màster en Economia Social, ha fet El Comentari de l'Actualitat sobre aquest tema. Fra Valentí Serra ens ha parlat del codony a Remeis de Frare, i Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa amb l’exclusió social, ha fet El pensament del dia.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET