Ràdio Estel
CULTURA 
Els pares i mares de les escoles cristianes defensen el català com a llengua vehicular
La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya emet un comunicat per defensar el model d’immersió lingüística en català
Macià Grau 20/02/2018

En un comunicat emès per donar veu als més de de 250.000 alumnes que representa, la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC) ha deixat clar que seguirà defensant el model d’immersió lingüística en català, rebutjant així la possibilitat d’inclusió d’una casella a les inscripcions escolars per a la tria de la llengua vehicular.

Aquest missatge ha arribat després que el govern espanyol anunciés que es planteja posar fi a la immersió lingüística a Catalunya, decisió que la CCAPAC rebutja totalment.

La Confederació Cristiana ha argumentat que l’elecció de la llengua vehicular esdevindria un element de segregació entre els alumnes, que posaria en risc la convivència a les escoles i a les comunitats educatives, i generaria problemes organitzatius de magnitud.

D’altra banda, també ha volgut deixar clar que creu en un model que respecti la preeminència del català com a llengua pròpia de Catalunya però que garanteixi unes competències satisfactòries tant en català com en castellà. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET