Ràdio Estel
Detall del cartell de les Jornades de treball sobre els drets laborals i econòmics de les persones migrades subsaharianes a Catalunya, Marroc i Tunísia
RÀDIO ESTEL 
"Amb la crisi hi ha hagut un 'tot val' amb les persones migrades"
Gemma Griega (Assemblea de Cooperació per a la Pau) ha explicat els drets laborals i econòmics de les persones migrades
@BorjaDeMaria 21/02/2018

Les persones migrades… quins drets laborals i econòmics tenen? Del 5 al 8 de febrer es va realitzar a Barcelona les Jornades de treball sobre els drets laborals i econòmics de les persones migrades subsaharianes a Catalunya, Marroc i Tunísia, organitzada per l’Assemblea de Cooperació per la Pau de Catalunya amb el suport de diverses entitats. Gemma Griega, tècnica de l’Assemblea de Cooperació per a la Pau, de delegació de Catalunya, ha explicat a la Fórmula Estel que hi ha tractats internacionals, però s’estan vulnerant: “Amb l’excusa de la crisi econòmica hi ha hagut un tot val, no només amb les persones migrades, sinó també amb les d'aquí”. Gemma Griega també ha apuntat: “Els drets laborals estan íntimament lligats a estar regularitzat, i dintre d’això, els qui tenen un contracte o no. La Llei d’estrangeria bloqueja molts drets”.

Anna Gabriel a Suïssa
L’exdiputada de la CUP no ha anat a declarar aquest dimecres al Tribunal Suprem. En El comentari de l’Actualitat, Esther Giménez-Salinas, doctora en Dret i ex rectora de la Universitat Ramon Llull, ha narrat: "És una situació diferent: Bèlgica està dintre de l'euroordre, i Suïssa és una situació especial. Amb Puigdemont parlem d'exiliat, perquè l'exili no és un estatus jurídic internacional, sinó que es dóna quan la persona pensa que pot estar en perill, com Pau Casals, que es va exiliar voluntàriament. En canvi, Anna Gabriel no està per gust, sinó per les condicions. Espanya i Suïssa funcionen amb una relació bilaterial. Si s’aplica una extradició és perquè hi haurà acord entre els dos paisos. Doble incriminació és que el delicte és igual a un país que l'altre. En aquest cas no es donaria”, ha ensenyat Giménez-Salinas.

A més, cada dimecres diem a la Fórmula Estel: Aquí qui hi ha llibres! Hem conegut Jordi Caselles, propietari de Llibreria Papereria Caselles de Lleida.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET