Ràdio Estel
El president dels Estats Units, Donald Trump, resant durant la reunió en què van participar sis alumnes supervivents
RÀDIO ESTEL Foto: Ara.cat
"La seguretat no es pot aconseguir armant als ciutadans"
La professora de Dret Administratiu, Roser Martínez, ha explicat la política de seguretat dels Estats Units, i l'advocat Lluis Batlló ha comentat les darreres notícies relacionades amb la llibertat d'expressió
@BorjaDeMaria 22/02/2018

A la Fórmula Estel d’aquest dijous hem parlat de la problemàtica entorn el control d’armes en Estats Units amb Roser Martínez, professora titular de Dret Administratiu a la Universitat Autònoma de Barcelona, i autora del llibre Armas: libertad americana o prevención europea, de l’editorial Ariel: “Les primeres Constitucions dels Estats que es van formar van establir que l’individu tenia un dret a posseir i a portar armes per poder-se defensar davant l’estat anòmic que hi havia. Ha passat 300 anys després i no s’ha canviat d’idea. És una idea anacrònica perquè avui en dia la seguretat no es pot aconseguir a través d'armar als ciutadans sinó a través de polítiques de seguretat des d'un punt de vista estatal”, ha afirmat Martínez a RàdioEstel.

Comentari de l'Actualitat
L’advocat penalista Lluis Batlló ha parlat sobre la llibertat d’expressió, que aquests dies està molt d’actualitat. Sobre la condemna a 3 anys i mig de presó al raper Valtonyc per injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme, Batlló ha expressat: “Si veieu les lletres enaltint a ETA i desitjant la mort de determinades persones, jo crec que és un límit que és correcte que existeixi. Podríem discutir, si enlloc de presó, una pena de multa. S’ha de posar límits a la llibertat d’expressió”. En canvi, s'ha oposat a la retirada de la sèrie de fotografies Presos polítics en l'Espanya contemporània, de l'artista madrileny Santiago Sierra: “El límit que ha posat el director d’ICEMA (...) crec que no té cap sentit, jurídicament per suposat. És un tic que veiem de vegades des de Madrid que no és bo per la situació que hi ha en aquests moments per la situació política. Ho trobo anacrònic i fora de lloc totalment”.

Pots escoltar la 1a hora de la Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET