Ràdio Estel
Un grup de pelegrins del Club Més Amics i Ruth Travel, en un recent pelegrinatge davant del Sant sepulcre
RÀDIO ESTEL Foto: Ruth Travel
"Volen que pagui l'IBI, no del Sant Sepulcre, sinó dels negocis"
Mònica Padrol, directora de Ruth Travel, ha explicat les raons del tancament del Sant Sepulcre, i Joan Morera (Cristianisme i Justícia) ha resumit el darrer Quadern: 'Desarmar els inferns. Practicar la noviolència de Jesús avui'
@BorjaDeMaria 27/02/2018

El Sant Sepulcre de Jerusalem ha tancat aquest diumenge per ordre de les principals Esglésies cristianes. Ho han fet com a senyal de protesta per la decisió d'Israel de fer-los pagar els impostos. A la 1a hora de la Fórmula Estel hem parlat amb Mònica Padrol, directora de Ruth Travel: “És cert que el Sant Sepulcre es va tancar diumenge, però no és cert que no van poder entrar cap pelegrí. Nosaltres teníem un grup petit de pelegrins i vam poder entrar. Varen tancar la porta principal, però no solament es pot entrar al Sant Sepulcre per aquesta porta, i aquí ho deixo”, ha revel·lat Padrol. 

Per a la directora de l’agència de viatges, “és una mesura de pressió, han fet un cop d’efecte, han conseguit ser notícia, perquè l’Església catòlica solucioni els seus problemes ECONÒMICS, que no té res a veure amb persecució religiosa, ni politica, ni amb tonteries que s'estan comentant. Volen que pagui l’IBI, no del Sant Sepulcre, ni molt menys, sinó dels negocis que tenen i que gràcies a aquests negocis poden invertir en solucionar la pobresa de molts cristians de Terra Santa".

Desarmar els inferns
El jesuita llicenciat en Teologia Bíblica, Joan Morera, autor del darrer Quadern de Cristianisme i Justícia, Desarmar els inferns. Practicar la noviolència de Jesús avui, que es va presentar ahir, ha ofert aquest matí El comentari de l’Actualitat: “Parteix de la percepció social, al llarg de la història, que la violència ens salva. Les guerres d'armament... les pistoles serviran per evitar més matances... la pena de mort... fins i tot violències més a prop, com el control sobre immigrants, control polític, o violència domèstica, generen uns llaços de por que cosifiquen l'adversari per tal de tenir control sobre ell”, ha introduit Morera. 

“A través d'un estudi bíblic he vist un missatge transversal de la Bíblia, de fons, no violent - ha seguit l'autor de Desarmar els inferns -. Procuro fer dues propostes: davant els malvats que van a fer mal (terroristes, lladres...) proposo el servent sufrent d’Isaïas, i davant el malvat opressor, que sí genera llaços de dominació, proposo el model de Jesús, a Mateu 5. Un quadern que podeu llegir ja mateix.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET