Ràdio Estel
El programa 'El Mirador' ha analitzat aquest dimecres el present i el futur dels pensionistes
SOCIETAT 
"El problema de les pensions es coneixia el 2005 i no s'ha afrontat"
Miró Ardèvol, en un col·loqui amb Ignasi Farreres i Josep Vila Abelló, recorda que aquesta qüestió marca el futur del país
@IgnasiMiranda 07/03/2018

Josep Miró i Ardèvol, president de l'associació E-Cristians, Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES), i Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, han coincidit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "greu i multilateral" el problema del futur de les pensions. Miró ha destacat que "les pensions tenen, com a mínim, tres efectes: permeten una vellesa més o menys digna, són un coixí quan venen maldades i constitueixen el factor de redistribució de renda més important que funciona a Espanya". Tot això, segons el també exconseller d'Agricultura, fa que "la destrossa del sistema de pensions sigui letal per al futur del país".

Farreres
ha comentat que "l'envelliment de la població fa que les pensions durin molt més anys", i ha afegit que "la baixíssima natalitat, amb 1,1 fills per dona en edat fèrtil, quan es necessitaria el doble, l'atur elevat i les baixes cotitzacions a la Seguretat Social". Vila Abelló ha lamentat "que es barregin dos temes aquests dies, com són la legitimitat que els pensionistes actuals puguin cobrar més i, d'altra banda, el treball perquè els futurs pensionistes cobrin la retribució de jubilats que els correspon". Igualment Miró Ardèvol ha lamentat que, "quan el problema ja es veia l'any 2005 i se sabia que s'acabaria el fons de reserva, no s'ha treballat políticament per trobar solucions".

En 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat el futur de les pensions, un problema social i econòmic que caldrà afrontar com una prioritat, mentre creix la indignació per la pèrdua de poder adquisitiu dels actuals afectats: La pujada d’un 0,25 per cent és una actualització que allarga la dificultat de molts pensionistes a Espanya. L’anunci d’un ple monogràfic al Congrés per a la setmana vinent porta la queixa dels jubilats al terreny polític mentre el Pacte de Toledo decideix abordar la revisió actual aquest mateix dimecres.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 7 de març

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET