Ràdio Estel
Olga Ortiz i Teresa Carreras, en un moment del programa 'El Mirador' aquest dijous
SOCIETAT 
"Si no eduquem els nens en llibertat, no coneixeran la igualtat"
Teresa Carreras, en un col·loqui amb Núria Balada i Olga Ortiz, diu que el Dia de la Dona "posa la desigualtat en l'agenda social i política"
@IgnasiMiranda 08/03/2018

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Núria Balada, presidenta de l'Institut Catalana de les Dones, i Olga Ortiz, advocada experta en lideratge femení, han fet seu l'esperit d'aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, sobretot pel que fa a la reivindicació d'una igualtat total amb els homes. Balada ha assegurat que, "l'ICD només pot fer que afegir-se al fons del missatge d'aquesta vaga reivindicativa i històrica, que ha tingut un seguiment important entre tota la població". En aquesta línia, ha afegit que l'aturada "posa un punt d'inflexió també en les polítiques sobre dones i les reivindicacions, que van més enllà de les dones que estan sobre el tema".

Ortiz
ha comentat que "és una jornada a la qual s'han sumat tots els col·lectius, incloent-hi el sector jurídic, més reaci altres vegades a implicar-s'hi". També ha destacat que "hi ha una sensibilització davant la reclamació d'una igualtat real". I per la seva banda, Carreras ha assegurat que "el dia posa a l'agenda social i política el fet de la desigualtat de les dones en molts àmbits". A més, s'ha mostrat "contenta perquè els mitjans destaquin l'aturada, però potser cal insistir més en la importància de l'educació per la llibertat, que ens portarà a la igualtat". En altres paraules, la periodista ha recordat que, "si no eduquem els infants en llibertat, no els podrem ensenyar el que és la igualtat".

El Dia Internacional de la Dona ha estat enguany especialment reivindicatiu en el sector laboral. El manifest institucional ha tingut com a lema “Veus que no veus. Per la visibilitat de les dones als mitjans de comunicació”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 8 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET