Ràdio Estel
Avui dilluns és el Dia Mundial del Glaucoma
RÀDIO ESTEL Foto: Hospital Clínica Benidorm
"No hem d'esperar a notar alguna cosa, perquè si no ja farem tard"
Marta Pazos (Institut de la Màcula) ha sensibilitzat sobre la glaucoma
@BorjaDeMaria 12/03/2018

Avui, 12 de març, és el Dia Mundial del Glaucoma. Es la segona causa de ceguesa al món. Més de 800.000 persones pateixen a Espanya aquesta patologia ocular, però la meitat desconeix que la pateix. N'hem parlat amb la doctora Marta Pazos, oftalmòloga i especialista en glaucoma, de l’Institut de la Màcula: "El glaucoma es produeix en la majoria dels casos perquè augmenta la pressió de l'ull. Un, el de l'àngle obert, és el més traidor", ha narrat Pazos. "Al principi de la malaltia vas perdent la visió dels laterals, però com li passa de forma molt lenta, i l'altre ull i el cervell compensen, pràcticament no noten res: potser es noten que estan més torpes, o que els hi costa les escales, però rarament ho atribueixen a un problema de la vista, es pensen que s'estan fent més grans... No hem d'esperar a notar alguna cosa, perquè si no ja farem tard", ha avisat la doctora a RàdioEstel.

El Comentari de l’Actualitat sobre l'estratègia de defensa de Jordi Sànchez de no anar al Tribunal Europeu dels Drets Humans ha estat d'Eduard Sagarra, advocat expert en dret internacional i president de Nacions Unides Espanya: "Si les instàncies estatals no resolen el tema podria anar a Estrasburg, i el Tribunal Europeu analitzaria el cas i sentenciaria a favor o en contra de l'Estat", ha valorat Sagarra. Aquests i altres temes d'actualitat han estat comentats, de 8:50 a 9:15, per Eulogi Broto a Vist per sentència.

I avui Joan Trias ha estrenat secció, amb la notícia que l'ha fet despertar. Avui: Treballen 3.265 hores extres i les regalen al pare d'un nen amb càncer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET