Ràdio Estel
La parròquia de Santa Anna és un "hospital de campanya" pel qual passen 100 persones cada dia
ACCIÓ SOCIAL 
"L'Església ho integra tot combinant el culte i la caritat"
Quim Sabater, president de l'Observatori del Tercer Sector, coincideix amb Viqui Molins i Isama Rodríguez a valorar el capital social actual
@IgnasiMiranda 14/03/2018

Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa en l’acció social, Isama Rodríguez, membre de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors de Mataró, i Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, han coincidit a l'hora de definir l'acció caritativa de l'Església com "una unitat que té diverses formes de visualitzar-se o fer-se pública". En aquest sentit, tots han destacat la intercomunicació de l'ajuda a persones necessitades amb el culte i l'espiritualitat. Viqui Molins ha destacat que, a l'església de Santa Anna de Barcelona, "ara fa uns dies, no hi ha hagut més remei que obrir a la nit, tot i que ha estat temporal". Ha recordat que "cada dia passen unes 100 persones per l'església de Santa Anna". Sobre aquest anomenat Hospital de Campanya, ha destacat que "respon a una crida del Papa, que va dir que qualsevol temple, particularment els de les grans ciutats, haurien de ser com un hospital de campanya perquè la gent pogués passar-hi a guarir les ferides de l'ànima, però també del cos".

Sabater ha destacat que el model de Santa Anna "és un signe que cal valorar i que compromet persones, amb un sentit concret". En un altre moment, també ha assegurat que "l'Església integra perfectament tota la seva missió i aportació a la societat des de la celebració de la paraula i els sagraments i des de l'acció caritativa i, per tant, combinant el culte i la caritat". Finalment Isama Rodríguez ha explicat que, dissabte passat a Mataró, "es va fer un assaig solidari en què la germandat va tornar a sortir al carrer amb una gran caixa que la gent anava omplint amb aliments per ajudar Càritas". També ha comentat que "el 4 de març passat es va fer un concert a benefici de la Fundació Maresme Oncològic, per a la qual es van recaptar 2.000 euros".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat, en definitiva, tot el compromís humà i cristià de la caritat, present en una societat catalana plena d’interrogants però amb un gran capital social.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 14 de març.













  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET