Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
Celebració del Dia del Seminari
Els seminaristes de les diòcesis catalanes celebren el dia del seminari sota el lema “Apòstols per als joves”
Macià Grau 17/03/2018

Aquest cap de setmana, coincidint amb la festivitat de Sant Josep, celebrem el Dia del Seminari, una jornada dedicada a tots els seminaristes que es formen a les nostres diòcesis.

El lema d’aquest any és “Apòstols per als joves”, una elecció molt relacionada amb el Sínode dels Bisbes que es farà el proper més d’octubre i que tractarà el tema “Els joves, la fe i el discerniment vocacional”.

A Catalunya, per celebrar aquesta diada, els 86 seminaristes de les diferents diòcesis es reuniran el dilluns per participar en una jornada esportiva que aquest any acull el Seminari Major Interdiocesà. La jornada començarà a les 16h amb la tradicional “Copa de Sant Josep”, un triangular de futbol7 en el que competeixen els tres seminaris catalans: el de Barcelona, el de Terrassa i l’Interdiocesà. Després de la competició es farà una eucaristia presidida pel bisbe de Terrassa Josep Àngel Saiz, i finalment la jornada conclourà amb un sopar.

A més d’aquesta trobada, cada Seminari ha organitzat diverses activitats amb motiu del Dia del Seminari durant el cap de setmana. Les més destacades són la jornada de portes obertes que farà el Seminari de Valldoreix tot el dissabte, i la Vetlla de pregària per les vocacions que tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona el dissabte a les 19.30h.

Precisament aquest últim ha realitzat també un vídeo vocacional per difondre la jornada, “Un cor incansable”, que transmet l’esperança i il·lusió de tots els seminaristes que han respost a la crida del Senyor amb els braços oberts.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET